pranë_vdekjes_EKSPERIENCA (Albanian)

Faqe Kryesore    Artikuj krishterë    LDS Seria    JW Artikuj    katolik Përgjigje    SDA    Robert-së  

pranë vdekjes EKSPERIENCA — Rich Kelsey

mua në Disneyland  <(Reflektimet e jetës sime)

 

Shënim: Përkthyer duke përdorur Google Translator, ju lutem shikoni versionin anglisht për saktësi; gjithashtu, në qoftë se ju do të kujdeset për të ndihmuar në përmirësimin e përkthimit, ju lutem e-mail globalevangelism@msn.com - vëmendje Rich Kelsey.

 

Unë kam lindur në Renton, WA, në vitin 1955. Unë u rrit deri në vitet 1960. Kultura e ditës përbëhej nga të: hippies, seksit, drogës dhe rock and roll. Njerëzit në botën time nuk ishin duke menduar ose duke folur për Perëndinë. Gjithashtu, jo vetëm që arsimtarët e shkollës fillore në tërë kurrë nuk e shkollës së lartë të përcjellë idenë e Perëndisë për mua; ata përforcuar konceptin mbizotëruese në media se Zoti nuk ekzistonte. Për shembull: një artikull nga faqen e parë të New York Times të lexuar,

"Zoti është i vdekur ..."

Isha 13 vjeç kur dëgjova për lidhje me artikullin. Unë nuk e kam lexuar atë. Artikulli shpjegoi se shumë profesorë të fesë më nuk besonte në Zot. Megjithatë, duke pasur kurrë lexuar artikullin, ky shpirt i ri filloi të pyes veten nëse ndoshta ka pasur një zot në një kohë, por ai kishte vdekur? Pra, në thelb gjatë vitet e mia formues, unë kam pak ose aspak të kuptuarit të gjërave shpirtërore. 

Pastaj, kur unë isha 16, vëllai im Deane vdiq në një aksident me makinë. Ai ishte 18. Deane sapo kishte mbaruar shkollën e mesme. Unë u shkatërruar. Siç u përmend, në këtë pikë në jetën time unë nuk i kishin besuar Perëndisë dhe unë sigurisht nuk ishte i sigurt nëse Jezusi ka ekzistuar ndonjëherë si person historik. Unë kisha ende të kuptoj se çfarë jeta ishte gati dhe kjo ishte hera e parë që unë u përball me vdekjen.

Unë kam qenë aq i shqetësuar që, për një kohë unë lë të shkojnë në shkollë, sepse unë nuk mund të trajtojë problemet emocionale unë isha duke përjetuar kur duke parë disa nga miqtë e vjetër e vëllait tim.

Mbaj mend duke u lutur Perëndisë për herë të parë në jetën time duke thënë:

"Nëse ka një Perëndi dhe Ju keni marrë vëllain tim në ferr, atëherë kjo është ajo ku unë dua të shkoj."

Pastaj, kam vendosur të përpiqen të kontaktojnë vëllain tim. Mendova se ndoshta tani Deane ekzistuar në një tjetër fushë.

Natën e parë që kam marrë një përgjigje, një top i vogël i dritës erdhi swirling në dhomën time. Ajo ishte vetëm rreth lundrues në ajër për disa sekonda; atëherë ajo fluturoi drejtë nga në mur. Si javët kaluar, në kohë, dhoma ime ishte e mbushur me pak dritat me ngjyra të ndezura. Shpejt pas kësaj, gjërat pazakontë filloi të ndodhë: Unë fillova duke u sulmuar nga qenie të padukshme! Unë do të jenë të shtrirë në krevat dhe çfarë ndjehet si një njeri do të hidhen mbi mua dhe luftoj me mua. Ajo ndjehet si superman kishte rënë drejt poshtë mbi mua nga një distancë më sipër.   

Pastaj, e paimagjinueshme ka ndodhur:

Një mëngjes u zgjova. Kam shikuar jashtë përmes dritares në oborrin e shtëpisë. Ishte një ditë e bukur vere. Mbaj mend të menduarit për të shkuar në park. Megjithatë, e drejtë para se kam marrë nga supermen krevat goditi mua përsëri; si një njeri bie nga qielli. Kam dëgjuar se bedsprings klithë. Këtë herë era u eliminua nga mua dhe muskujt e mi tensionuar deri. Unë nuk mund të lëvizë ose të marr frymë.

Ajo merr më keq:

Unë ndjeva ato dritat pak vorbull të drejtë në mua. Ndjehesha ndotur shpirtërisht. Unë besoj demonët hyrë trupin tim. Unë gjithashtu dëgjuar muzikë zvetënuar fryrë; (Më evidente demonët kanë muzikë në fushën e tyre).

Në këtë pikë fryma ime e la trupin tim. Por në të njëjtën kohë, unë isha ende në shtrat. Kam gjetur veten në udhëtim e jashtme hapësirë ​​(I guess) në shpejtësinë e dritës, atë që dukej e çuditshme ishte nuk ka qenë ndonjë yjet. I ishte drejtuar për një portë mënyrë off në distancë që përbëhej nga tri piramidat bërë pirg kështu që nuk është një hapje në qendër:

 

portë në ferr

 

Unë besoj se kjo ishte porta që çon në ferr / errësirat e jashtme? Dhe, unë u shkon djathtas drejt qendrës të portës! I kam përshtypjen se unë isha duke shkuar për të dëbohen nga prania e Perëndisë përgjithmonë. Kjo ishte gjëja më e keqe që unë mund të kishte imagjinuar kurrë; por kjo nuk ishte ëndërr.

Kam menduar, ndoshta në qoftë se unë i thirrën Perëndisë, Ai do të më ndihmojë? Pra, unë u përpoq për të thënë fjalën

"Perëndia."

Mos harroni, era kishte qenë rrëzuan nga mua dhe muskujt e mi të gjithë ishin të imët deri; Unë nuk mund të lëvizin. Unë jam i të dy në krevat dhe në rrugën time për ferr.

Unë nuk mund të thotë asnjë fjalë. Së fundi, unë mendoj; Unë do të përqëndrohet të gjitha përpjekjet e mia për të vetëm të nxjerr nga goja rrokjen

"G."

Unë kam qenë duke u përpjekur dëshpërimisht për të filluar duke thënë:

"GAW."

Pastaj, e drejtë para se unë isha gati të bie të fikët nga të qenit në gjendje për të marrë frymë, më në fund në krye të mushkëritë e mia, nga goja ime erdhi emri,

"Jezusi."

Demonët e majta. Unë u ngrit, shkoi lart, dhe i lau fytyrën time, varur kokën mbi lavaman kuzhine, të menduarit:

"Çfarë një mënyrë e çuditshme për të filluar ditën."

Çfarë ishte aq i çuditshëm: unë ishte përpjekur për të thënë GAW, apo Perëndia, me tërë qenjen e mia. Jo Jezusi!   Por emri Jezusi erdhi nga goja ime. 

Unë shkova nga të qenit agnostik, te një njeri i cili besonte në demonët, Jezu, Zotin, dhe atë që unë mendoj se mund të ketë qenë ferr, të gjitha në një mëngjes; dhe askush nuk predikuar për mua. Kjo përvojë është ajo filloi të më në një rrugë që të përpiqen të kuptoj se çfarë po ndodh në jetë. Që atëherë, unë kam gjetur përgjigje nga Bibla të cilat e bëjnë kuptim jashtë telashe kam përjetuar që në mëngjes dhe të çlirimit tim në emër të Krishtit. 

Gjatë viteve unë kam hezituar të ndajnë këtë histori për shumë arsye:

1. Kjo është disi e turpshme që të pranoj se demonët hyrë trupin tim. Edhe pse kjo ishte vetëm për disa minuta.

2. Unë kam qenë i shqetësuar se njerëzit nuk do të më besoni.

3. Unë kam qenë i shqetësuar se unë do të etiketohet si një fanatik, apo një person që vuan nga mashtrim.

4. Unë kam qenë / jam i shqetësuar se ajo mund të diskredituar veprat e mia të shkruara të cilat kanë qenë të vendosura përmes viteve të studimit të kujdesshëm.

 

E pra, unë jam më i vjetër tani, kjo përvojë u zhvillua 40 vjet më parë, kështu që unë kam pasur shumë kohë për të menduar atë përsipër. Unë e mori vendimin për të bërë këtë histori të njohur sepse unë e di se ka ndodhur - Satani dhe / ose demonët u përpoqën të më vrasin. Ata treguan dorën e tyre. Tani unë jam në luftë; Unë nuk jam do të jetë i heshtur më. Një gjë është e qartë: emri Jezus më shpëtoi. Megjithatë, në moshën 16, unë kam ende për të mësuar ndonjë gjë rreth Jezu Krishtit.

Kur kam marrë off e shtratin tim që në mëngjes dhe ecte lart në kuzhinë unë nuk ishte duke menduar:

"Ka fuqi në emër të Jezusit."

Unë nuk isha duke menduar:

"Zoti është i mirë."

E vërteta është: Unë isha i frikësuar. Unë kam qenë i hutuar. Unë ende nuk e di asgjë rreth Perëndisë. Unë kurrë nuk e kishte lexuar fjalën një nga Bibla. Në atë kohë, unë sigurisht nuk e vë shenjën e barazimit fitoren e Krishtit mbi mëkatin dhe vdekjen me arsye unë u dhënë emrin e tij!

Çfarë kam mësuar:

• Demonët ekzistojnë.
• Jezusi jep.
• Perëndia është i vërtetë.

 

Çfarë ndodh kur vdes?

George Harrison i grupit muzikor Beatles, i cili u konsideruar gjerësisht si grupin më të madh dhe më me ndikim rok të rok dhe roll epoke, tha këtë në një intervistë të 1997:

"... Askush nuk është duke u përpjekur të kuptoj se," Çfarë është shkaku i vdekjes? " Dhe, 'Çfarë ndodh kur ju të vdisni? " Kjo për mua është e vetmja gjë e ndonjë rëndësie! Pjesa tjetër është e gjitha e mesme. "

Me këtë deklaratë, George Harrison shprehur ndoshta edhe më të thellë dhe më shqetësuese të bëjnë me njerëz do të përballet ndonjëherë në jetë:

"Çfarë ndodh kur vdes?"  

Sa për mua, unë kam qenë i dhënë një shijim paraprak si për atë që mund të kishte ndodhur mua kishte unë kaluan nga kjo jetë pa gjetur shpëtimin në Jezu Krishtin; ndoshta Perëndia më lejoni të përjetojnë këtë 'udhëtim në portën e ferrit dhe shpinë' kështu që unë mund të them botës për këtë?

 

Një tjetër përvojë i rëndësishëm:

ime Born Again Përvoja - Rich Kelsey

dhe, një mesazh i pastër ungjilli:

■  Nëpërmjet The Door Dhe Into Image Tij - Rich Kelsey

 

 

hash tag, #, pranë-vdekjes përvojat, ferr, demon, demonët, jashtë trupit, Nde, afër përvojës vdekje, topat e dritës, Perëndisë, Jezu, porta ferrit, kelsey i pasur