nära_döden_upplevelse (Sweden)

Hemsida    kristna artiklar    LDS Series    JW Artiklar    katolsk Svar    SDA    Robert erfarenhet    Donation Page

nära döden upplevelse

Rich Kelsey

mig på Disneyland  <(Reflektioner av mitt liv)

Obs: Översatt hjälp av Google Translator, kontrollera den engelska versionen för noggrannhet; också, om du skulle bry att bidra till att förbättra översättningen, skicka ett e-mail globalevangelism@msn.com - uppmärksamhet Rich Kelsey.

Jag föddes i Renton, WA, 1955. Jag växte upp på 1960 Kulturen av dagen bestod av ren gudlösa hedendom: Människor i min värld inte tänka eller prata om Gud. Också, inte bara gjorde lärare från grundskolan hela gymnasiet förmedlar aldrig tanken på Gud till mig; De förstärkt den rådande begrepp i media att Gud inte existerar. Till exempel: en artikel från förstasidan av New York Times läst,

"Gud är död ..."

Jag var 13 år gammal när jag hörde talas om artikeln. Jag har inte läst den. Artikeln förklarade att många professorer i religion inte längre trodde på Gud. Ändå har aldrig läst artikeln, började denna unga själ att undra om det kanske var en gud på en gång, men han hade dött? Så i princip under mina formativa år, hade jag lite att ingen förståelse för andliga ting. 

Sedan, när jag var 16, min bror Deane dog i en bilolycka. Han var 18. Deane hade precis tagit examen från high school. Jag var förkrossad. Som nämnts, på denna punkt i mitt liv som jag inte trodde på Gud, och jag var verkligen inte säker på om Jesus funnits ända som en historisk person. Jag hade ännu inte räkna ut vad livet handlade om, och det var första gången jag konfronterades med döden.

Jag var så upprörd att, för en stund Jag slutade gå till skolan, eftersom jag inte kunde hantera de känslomässiga problem jag upplever när man ser några av min bror är gamla vänner.

Jag minns ber till Gud för första gången i mitt liv som säger:

"Om det finns en Gud och du har tagit min bror till helvetet, så det är där jag vill gå."

Då bestämde jag mig för att försöka kontakta min bror. Jag tänkte att kanske nu Deane fanns i en annan värld.

Den första natten som jag fick ett svar, kom en liten boll av ljus virvlar in i mitt sovrum. Det var bara flyter runt i luften i några sekunder; då flög rätt ut genom väggen. Eftersom veckorna gått, ibland, var mitt rum fyllt av små glödande lampor. Strax därefter började konstiga saker att hända: Jag började att attackeras av osynliga varelser! Jag skulle ligga i sängen och det kändes som en människa skulle hoppa på mig och brottas med mig. Det kändes som Stålmannen hade fallit rakt ner på mig från en bit ovanför.   

Sedan hände det otänkbara:

En morgon vaknade jag. Jag tittade ut genom fönstret på bakgården. Det var en vacker sommardag. Jag minns att jag funderar på att gå till parken. Men precis innan jag klev ur sängen superman slog mig igen; som en man som faller från himlen. Jag hörde bedsprings skrika. Denna gång vinden slogs ut av mig och mina muskler spända upp. Jag kunde inte röra mig eller andas.

Det blir värre:

Jag kände de små lamporna virvla rätt in i mig. Jag kände mig andligt orena. Jag tror att demoner in min kropp. Jag hörde också perversa klingande musik; (Tydligen demoner har musik i deras rike).

Vid denna punkt min ande lämnade min kropp. Men på samma gång var jag fortfarande på sängen. Jag befann mig i yttre rymden resa (jag antar) vid ljusets hastighet; vad som verkade udda var det inte fanns några stjärnor. Jag var på väg till en grind långt borta i fjärran som bestod av tre pyramider staplade så det finns en öppning i centrum:

porten till helvetet

 

Jag tror att detta var porten som leder till helvetet / yttersta mörkret? Och var jag på väg till höger mot mitten av porten! Jag fick intrycket att jag skulle bli förvisad från Guds evighet. Det var det värsta jag någonsin kunde trott; men det var ingen dröm.

Jag tänkte, kanske om jag ropade till Gud, skulle han hjälpa mig? Så försökte jag att säga ordet

"Gud."

Kom ihåg att vinden hade slagits ut av mig och mina muskler var alla trånga upp; Jag kan inte röra sig. Jag är både på sängen och på väg till helvetet.

Jag kan inte få fram ett ord. Slutligen tror jag; Jag ska fokusera all min strävan att bara spotta ut stavelsen

"G."

Jag var desperat försöker börja med att säga,

"GAW."

Sedan, precis innan jag var på väg att förlora medvetandet av att inte kunna andas, äntligen på toppen av mina lungor, ur min mun kom det känt,

"Jesus."

Demonerna kvar. Jag steg upp, gick upp och tvättade mitt ansikte, hänger huvudet över diskbänken och tänkte:

"Vad ett märkligt sätt att börja dagen."

Vad var så konstigt: jag hade försökt att säga GAW, eller Gud, med varje uns av min styrka. Inte Jesus!   Men namnet Jesus kom ut ur min mun. 

Jag gick från att vara agnostiker, till en man som trodde på demoner, Jesus, Gud, och vad jag tror kan ha varit ett helvete, allt i en morgon; med ingen predikar för mig. Denna erfarenhet är vad som fick mig på en väg för att försöka lista ut vad som händer i livet. Sedan dess har jag hittat svar från Bibeln som är vettiga ur de problem jag upplevde den morgonen och min befrielse i Kristi namn. 

Under åren jag har varit ovilliga att dela den här historien av många skäl:

1. Det är lite pinsamt att erkänna att demoner in min kropp. Trots att det var bara för några minuter.

2. Jag var orolig för att folk inte skulle tro mig.

3. Jag var orolig att jag skulle märkas som en fanatiker, eller en person som lider av vanföreställningar.

4. Jag var / är orolig för att det kan misskreditera mina skriftliga arbeten som har fastställts genom år av noggrann undersökning.

 

Tja, jag är äldre nu, denna erfarenhet inträffade för 40 år sedan, så jag har haft mycket tid att tänka över det. Jag tog beslutet att göra denna historia känd för att jag vet att det hände - Satan och / eller demoner försökte döda mig. De visade sin hand. Nu är jag i kampen; Jag tänker inte vara tyst längre. En sak är klar: namnet Jesus räddade mig. Men vid 16 års ålder, hade jag ännu att lära sig något om Jesus Kristus.

När jag fick av min säng på morgonen och gick uppför trappan till köket jag tänkte inte:

"Det finns makt i Jesu namn."

Jag tänkte inte:

"Gud är god."

Sanningen är: Jag var rädd. Jag var förvirrad. Jag fortfarande inte visste något om Gud. Jag hade aldrig läst ordet en från Bibeln. På den tiden, jag verkligen inte likställa Kristi seger över synd och död med anledningen till att jag fick hans namn!

Vad har jag lärt mig:

• Demoner finns.
• Jesus levererar.
• Gud är verklig.

 

Vad händer när du dör?

George Harrison av musikgruppen The Beatles, som allmänt betraktades som det största och mest inflytelserika rockgruppen av rock and roll era, sade detta i en intervju 1997:

"... Är ingen som försöker räkna ut," Vad är dödsorsaken? Och, "Vad händer när du dör?" För mig är det enda av någon betydelse! Resten är alla sekundära. "

Med detta uttalande, George Harrison uttryckte kanske den djupaste och mest oroande berör människor någonsin kommer att möta i livet:

"Vad händer när man dör?"  

Som för mig, har jag fått en försmak om vad som kunde ha hänt mig hade jag gått vidare från detta liv utan att finna frälsning i Jesus Kristus; Kanske Gud låt mig uppleva denna "resa till helvetets port och rygg" så jag kunde berätta för världen om det?

 

Obs! Länkarna går till artiklar på engelska; Det finns dock en Google translate-knapp längst upp i artiklar som kan användas för att översätta artiklar till andra språk:

En annan anmärkningsvärd upplevelse:

Min Born Again Experience - Rich Kelsey

och, en ren evangeliebudskap:

■  genom dörren och in i hans bild - Rich Kelsey

 

hash-taggen, #, nära-döden-upplevelser, helvete, demon, demoner, ut ur kroppen, nde, nära döden-upplevelse, bollar av ljus, gud, jesus, helvete grind, rik kelsey