MAP pappeuden  (Finnish)

Kotisivu   Christian Artikkelit   JW Artikkelit   MAP-sarjan   katolinen   SDA   Yhteystiedot   lahjoitussivulta

MAP pappeuden Lie / Myytti - Rich Kelsey

Kolob

 

Huom: Olen kääntänyt tämän artikkelin Google Translator, tarkista lainaukset Englanti versio; myös, jos ei välittäisi parantaa käännös, ota e-mail globalevangelism@msn.com - Huomio Rich Kelsey.

Kummia tekoja ja ihmeitä?   

Jossain vaiheessa, Joseph Smith alkoi kertoa tarinaa Johannes Kastajan, joka oli nyt enkeli, näyttäessään hänelle ja Oliver Cowderylle ja ordaining ne Aaronin pappeuden:

"Sanansaattaja, joka vieraili tällä kertaa ja antoivat tämän [Aaronin] pappeuden meille, sanoi, että hänen nimensä oli Johannes, sama, joka on nimeltään Johannes Kastaja Uudessa testamentissa, ja että hän toimi johdolla Pietarin, Jaakobin ja Johannes, jotka järjestetään avaimet Melkisedekin pappeus, joka pappeus, hän sanoi, olisi hyvissä ajoin siirrettävä meitä ... Se oli viidentenätoista päivänä toukokuuta 1829, että olimme säätänyt käden alla tämän messenger, ja kastettiin. (KH JS 1838 Historia, 2:72)

Vaikka Smith väitti tämä tapaus sattui vuonna 1829, ei ole kirjaa sen aikana kirkon varhaisina vuosina.  Ensimmäinen paljastus mainita, että Aaronin ja / tai Melkisedekin pappeus olivat toimistojen siirrettävä jäseniä,

"Kirkossa"

löytyy osiosta III 1835 Oppi ja liitot:

"On, kirkossa, kaksi pappeutta, nimittäin: Melkisedekin ja Aaronin, mukaan luettuna leeviläinen pappi-huppu. Miksi ensimmäinen on nimeltään Melkisedekin pappeus, on sillä Melkisedek oli niin suuri ylimmäinen pappi: ennen hänen päivä se kutsuttiin pyhän pappeuden, kun tilaus on Jumalan Poika, mutta kunnioituksesta tai kunnioitusta nimi Korkeimman Olennon, välttää liiallista toistamista hänen nimensä, he, kirkko, muinaisina päivinä, nimeltään että pappeus Melkisedekin tai Melkisedekin pappeuden. (1835 LK s. 82)

Tänään MAP-kirkko touts palauttaminen pappeuden perustavaa opetusta. Silti termi pappeus ei löydy 1833 Käskyjen kirjan; joka oli edelläkävijä Opin ja Liittojen n joko voi tarina Johannes Kastajan näyttäessään Joseph Smithin ja / tai Oliver Cowderylle:

"Tärkeät yksityiskohdat, jotka puuttuvat" koko historian "1834 niinikään puuttuu Käskyjen kirjan vuonna 1833. Opiskelija odottaa löytää kaikki tiedot palautuksen tässä ensimmäisessä arvokasta joukko 65 paljastuksia, päivämäärät johon kuului lahjoittautumisiin kaksi pappeutta, mutta he ovat loistivat poissaolollaan .... merkittävä paljastuksia pappeuden Opin ja Liittojen ennen tarkoitettujen luvun 2 ja 13, puuttuvat, ja luku 28 antaa mitään vihjettä palautuksesta, joka Jos todellinen, oli tunnettu neljä vuotta. Yli neljä sataa sanaa lisättiin tähän ilmestys elokuun 1829 27 §: Opin ja Liittojen lisäyksiä sisällyttää nimet taivaallisen kävijöitä ja kaksi erillistä pappisvihkimykset. Kirja Käskyjen antaa tehtävät vanhimmat, papit, opettajat ja diakonit ja viittaa Josephin apostolinen kutsumus, mutta ei ole mitään mainintaa Melkisedekin pappeuden, ylipappeus, seitsenkymmenet ylipapit, eikä korkean neuvoston. Nämä sanat olivat myöhemmin työnnetään ilmestys kirkon organisaatiota ja hallituksen huhtikuussa 1830, mikä näkyy, että ne olivat tiedossa kyseisenä päivänä, mutta ne eivät näy alkuperäisessä, 24 luvun Käskyjen kirjan kolme vuotta myöhemmin. Samanlaisia ​​interpolointeja tehtiin paljastuksia tunnetaan pääluokkien 42 ja 68 "(ongelmia Mormonin teksti, Lamar Petersen, s. 7-8).

1833 Käskyjen kirja sisältää ensimmäiset 65 Josephin Smithin ilmoituksia, vuodelta heinäkuusta 1828 syyskuuhun 1831. T hän ilmestyksiä kirjan käskyä uusintapainos Opin ja Liittojen. Alkava neljäs painos vuonna 1876, lisää ilmoitusta oli väliin ilmestys # 1 ja # 2: 

1833 Book of Commandments 

I luku

Kuulkaa, oi te minun kirkkoni kansa, sanoo hänen äänensä, hänen, joka asuu korkeudessa ja jonka silmät ovat kaikkien ihmisten ....

 

  ? ◄

 

? ◄

 

? ◄

 

? ◄

 

Luku II

Teoksia, ja malleja, ja Jumalan tarkoitus, ei voi tehdä tyhjäksi, eivätkä ne voi osoittautunut turhaksi, sillä Jumala ei vaella mutkaisia ​​polkuja ...

2012 Oppi ja liitot

1 jakso

1 Kuulkaa, oi te minun kirkkoni kansa, sanoo hänen äänensä, hänen, joka asuu korkeudessa ja jonka silmät ovat kaikkien ihmisten ....

========================================

 2 jakso

1 Katso, minä ilmoitan teille pappeuden, käden profeetta Elian, ennenkuin tulee suuri ja pelottava Herran päivä.

Ja hän istuttaa lasten sydämiin lupauksen isien ja lasten sydämet kääntyvät heidän isiensä puoleen.

Jos ei niin olisi, koko maa hävitettäisiin täysin hänen tullessaan.

========================================

Jakso 3

1 teoksia, ja malleja, ja Jumalan tarkoitus, ei voi tehdä tyhjäksi, eivätkä ne voi turhaksi.

2 Sillä Jumala ei vaella mutkaisia ​​polkuja ...

Voisi ihmetellä, jos paljastus mainita pappeus olisi oikeutetusti olla paikallaan keskuudessa kirkon perustava työs? Vaikka tämän kysymyksen, tutkijat Brigham Youngin yliopiston täsmennetty:

"Tiedot koskevat palauttaminen Aaronin pappeuden, kuten Johannes Kastajan roolin tapauksessa olivat harvoin jos koskaan jaettu ennen 1832 ..." (pappeuden palautuksen asiakirjat, Brian Q. Cannon ja BYU Studies Henkilökunta BYU Studies 35. Ei . 4, 1995-96, s. 164)

Voimme saada jonkinlaisen käsityksen siitä, milloin tämä pappeuden oppi oli jaettu kirkon vertaamalla Joseph Smithin 1838 Historia, hänen 1832-33 käännös Vanhan testamentin Malakian kirjassa: 

JS-1838

Vol. 1

38 Ja vielä, hän [enkeli Moronin] lainasi viidennen jakeen näin: 

Katso, minä ilmoitan teille pappeuden, käden profeetta Elian, ennenkuin tulee suuri ja pelottava Herran päivä.

39 Hän lainasi myös seuraavaa jaetta toisin:

Ja hän istuttaa lasten sydämiin lupaukset isille, ja lasten sydämet kääntyvät heidän isiensä puoleen. Jos ei niin olisi, koko maa hävitettäisiin täysin hänen tullessaan. (JS-1: 38-39)

JST  1832-33

Malakian 4 luku

 

5 "Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee suuri ja pelottava Herran päivä; 

 

6 Ja hän on kääntävä isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata kirouksella. 

Lainaus Smithin 1838 Historia ei mainita pappeus. Silti JST, ei ole mainintaa pappeuden. Joten näyttää siltä, ​​pappeuden oppi otettiin käyttöön joskus vuosien 1832 ja 1838. Yksi asia on varma, 1838 Historia on muotoiltu samalla tavalla kuin ilmestys kysymyksen:

JS-1838

Vol. 1

38 Ja vielä, hän [enkeli Moronin] lainasi viidennen jakeen näin: 

Katso, minä ilmoitan teille pappeuden, käden profeetta Elian, ennenkuin tulee suuri ja pelottava Herran päivä.

39 Hän lainasi myös seuraavaa jaetta toisin:

Ja hän istuttaa lasten sydämiin lupaukset isille, ja lasten sydämet kääntyvät heidän isiensä puoleen. Jos ei niin olisi, koko maa hävitettäisiin täysin hänen tullessaan. (JS-1: 38-39)

2012 Oppi ja liitot

2 jakso

 

1 Katso, minä ilmoitan teille pappeuden, käden profeetta Elian, ennenkuin tulee suuri ja pelottava Herran päivä.

 

Ja hän istuttaa lasten sydämiin lupauksen isien ja lasten sydämet kääntyvät heidän isiensä puoleen.

Jos ei niin olisi, koko maa hävitettäisiin täysin hänen tullessaan. 

Jos pappeus otettiin käyttöön vasta vuoden tai enemmän muodostamisen jälkeen kirkon, se ei heikennä MAP oppi   [1], joka väittää, että tosi kirkko ei voitu vahvistaa ennen pappeus oli ensimmäinen palautettu. Tästä aiheesta, David Whitmer, joka oli todistajana [2] alussa mormonien historiasta, kirjoitti:

"Tämä asia kahdella päätöksellä pappeuden Kristuksen kirkon ja juoksutuumaa papisto vanhan lain ollessa kirkossa, kaikki sai alkunsa mielessä Sydneyn Rigdonin. Hän selitti nämä asiat veli Joseph hänen tiellään, pois vanhasta Raamattu ja sai veli Joseph tiedustella jne Hän tiedustella, ja koska suukappale puhua paljastuksia juuri sellaisina kuin ne olivat sitä vahvistetaan heidän sydämensä. Kuten olen aiemmin sanonut, mukaan toiveet sydämen, inspiraatio tulee, mutta se voi olla ihmisen henki, joka antaa sille .... Tämä on tapa ylipapit ja "pappeus" koska sinulla on se, otettiin Kristuksen kirkon lähes kaksi vuotta sen alun -Ja jälkeen meillä oli kastettiin ja vahvisti noin kaksi tuhatta sielua kirkkoon "(Address kaikille uskoville Kristuksessa, David Whitmer, s. 64).

Perustuu todisteita, se on selvää, että MAP-oppeja sekä Aaronin ja Melkisedekin pappeus otettiin käyttöön [3] kirkkoon noin kaksi vuotta perustamisensa jälkeen, sitten takautuvasti siltä kuin ne olivat tiedossa alusta alkaen.

Johtopäätös:

1. tarina pappeuden palautettiin vuonna 1829, ei vain ole todennettavissa ennätys; kirjaa, jotka eivät ole kieltää sen legitimiteettiä.

 


Huomautus: Seuraavat linkit vievät sinut artikkeleita Englanti; kuitenkin on Google kääntää painiketta yläreunassa esineet, joita voidaan käyttää kääntää artikkeleita muille kielille:

LDS (mormoni) Sarja:

Mormonin kirja
Joseph Smithin ensimmäinen näky
Joseph Smith on Trial
mysteeriset kultalevyt
Fall Mormonismin
Mooseksen kirjassa Muutokset / anakronismeja
toinen todistus Jeesuksesta Kristuksesta
Mitä sanoa mormonit ovella
Saarnatkaa minun Gospel - lähetystyön opas
perheiltaoppiaiheen 1
■   Lumous - Magic and Money Kaivaminen

Alasivuja LDS (mormoni) Sarja

1. Joseph Smith on "saanut levyt?"
2. Joseph Smith Money Kaivaminen Tilit: 

Joseph Smith Money Kaivaminen Accounts (pääsivu)
Willard Chase Tili kultalevyistä
Fayetten Lapham Tili kultalevyistä
Peter Ingersoll tilini Smithin Money Kaivaminen Historia
Amboy lehti <Bleeding Ghost tilini
Haastattelussa Martin Harris Tiffanylla Kuukausittainen 1859

3. Joseph Smith 1826 Lasi Looking oikeudenkäynti-todistukset / Records:

1826 oikeudenkäynti-todistukset  (pääsivu)
AW Benton tilini
Piispa Tuttle tilini
WD Purple tilini
Uudet todisteet ja uudet vaikeudet
Bill of Justice
MAP Tilit
sopimusartikloja

4. Joseph Smithin ensimmäinen näky Tilit: 

●   Ensimmäinen näky Accounts (pääsivu)
1823 Bedroom Vision / unelma Accounts (kahdeksantoista tilejä 1820 1840-luvun ...)
Makuuhuone visio tili - "virallinen versio" (Otteita History of Joseph Smith, profeetta)
Joseph Smithin ensimmäinen näky oli tuntematon MAP lausunnot
(1832) Joseph Smithin käsinkirjoitettua huomioon ensimmäisen näyn (valokuva)

(1834-35) Joseph Smithin ensimmäinen julkaistu visio (joka rakentuu 1838 LDS "virallinen" First Vision tarina)

(1842) Joseph Smithin Sacred Grove Tili - "virallinen MAP First Vision Account" - löytyy myös Smithin 1838 Historia 

5. Angel ja kultalevyt
6. Kumoran Cave - Cameron J. Packer
7. Joseph Knight muistikuva Early Mormonin historian
8. Mormonin kirjan painaminen järjestelyt ja historia
9. Trouble With Martin Harris (Pahansuopa lainauksia Martin Harris otettu lähinnä MAP lähdemateriaalista)
10. Johdanto - Richard Bushman 

11. Mormonismi on valhe / Joseph Smith oli petos / MAP-kirkko ei ole totta

12. Joseph Smith Lied Kun hän sanoi, hänellä oli vain yksi vaimo

  

Loppuviitteet:

[1] "... Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen apostolit Herran Jeesuksen Kristuksen, uskottu Joseph Smithille ja Oliver Cowderylle Melkisedekin pappeuden, kuten pyhän apostolin lupaama Johannes Kastaja, joka antoi heille tarvittavat valtuudet järjestää kirkko ja Jumalan valtakunta maan päällä tämän vapautuksen. Niinpä Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko järjestettiin kuusi jäsentä Fayetten, Seneca County, New York, kuudentena päivänä huhtikuuta 1830. " (Ihmeellisiä, Wonder, Legrand Richards, s.83, 1976)  

Lisäksi,  

"Tässä, moderni kirkko Kristuksen pappeus on rakennettu useassa eri vaiheessa tai toimistoissa. Ensimmäinen aste viranomaisen kutsutaan Aaronin pappeuden, kun Aaron Vanhan testamentin. Miehet, jotka pitävät tämän tutkinnon ovat toimistossa diakoni, opettaja tai pappi, asteittain. täydellisyyden jumalallinen viranomaisen on lahjoittanut muodossa Melkisedekin pappeuden, ja sillä on toimistot myös vanhin, ylipappi, seitsemänkymmentä, ja apostoli. Nämä eri toimipisteet ovat paikoillaan niin, että yksittäiset pappeudenhaltijan voi löytää henkilökohtaisen kasvun ja kehityksen, kun hän tekee yhä tehtävänsä ja palvelun muille organisoidusti. " (Pappeuden valtuutta Mormon.org, 2012) 

[2] "David Whitmerille kuten Joseph Smith, Lucy Mack Smith, Oliver Cowdery, ja Martin Harris, on vaikuttanut suuresti käsityksiämme Mormonin alkuja. Haastateltiin yli viisikymmentä otteeseen Whitmerin liittyviä uudestaan ​​ja uudestaan, mitä hän tiesi tulossa kirjan esiin Mormonin kirkon järjestämisen, ja hänen kokemuksensa palauttaminen todistajana. " (David Whitmerin ja muotoiluun myöhempien aikojen pyhien historian, Kenneth W. Godfrey, Provo, Utah: Maxwell Institute) 

[3]  "Veljet, se on juhlallinen pilkkaa Jumalan edessä luoneen seurakunnassa tänä päivänä tätä tärkeää toimisto joista Kristus yksin on arvoinen. Vanhimman virkaan puhutaan läpi Uuden testamentin olevan kirkossa, mutta ei yksi ylipappi, niin tietenkin heillä ei ollut ylipapit kirkossa kun Itä mantereella.

Nyt Veljet, nähdä heillä ei ollut ylipapit Kristuksen seurakunta on vanha, eikä kukaan kirkossa Kristuksen näinä viimeisinä päivinä vasta lähes kaksi vuotta sen alussa - kun johtajat alkoivat ajautua virhe, muistaa tosiasia Ilmestyskirja on muuttunut kahden vuoden kuluttua se sai muun muassa ylipappien, ottaen nämä asiat huomioon, miten on mahdollista, että joku voi sanoa, että ylipapin virkaan pitäisi olla Kristuksen seurakunta tänä päivänä? En voi selittää vain sillä perusteella, hengellisen sokeuden. Tämä asia on niin tavallista ja itsestään selvää, että joku pitäisi nähdä ja ymmärtää sitä. Veljet, teidän sokeus on silkkaa sokeutta. Jumala armahtaa teitä on minun rukoukseni.

Vuonna sijaa Jumalan sanaa ei sanota, että vanhin on tilauksen jälkeen Melkisedekin, tai sen jälkeen järjestyksessä Melkisedekin pappeuden. Vanhin on tilauksen jälkeen Kristuksen. Tämä asia "pappeus", koska päivän Sydney Rigdonin, on ollut suuri harrastus ja pahennus myöhempien aikojen pyhiä."(Address kaikille uskoville Kristuksessa, David Whitmer, s. 64)

 

Joseph Smithin valehteli, MAP pappeus, valhe, Johannes Kastaja, myytti, Mormonin