LDS_guldplader  (Danish)

Home Page   kristne Artikler   JW Artikler   LDS Serie   katolske   SDA   Kontakt   Donation Page


LDS (Mormon) guldplader Stories - Rich Kelsey

 

Kolob

Foruroligende tidlige versioner af

Guldpladerne konti:

 

 

Enhver sidste dages hellig (Mormon) er bekendt med Joseph Smiths påstand om, at han opdagede guldpladerne hvorfra Mormons Bog blev oversat. Men hvor mange kender regnskaber guldplader historie, som nævner Smith først opdaget pladerne med en seer sten?

 

Her er et eksempel:

 

"Disse plader blev fundet på nordsiden af en bakke to miles nord for Manchester landsby. Josef havde en sten, som blev gravet fra brønden af Mason Chase, fireogtyve meter fra overfladen. I denne sten kunne han se mange ting til min sikker viden. Det var ved hjælp af denne sten, han først opdagede disse plader.
...
«Joseph havde før dette beskrev den måde hans finde pladerne. Han fandt dem ved at kigge i stenen fundet i brønden af Mason Chase. Familien havde ligeledes fortalt mig det samme. "(Joel Tiffany, Interview med Martin Harris, Tiffanys Monthly 1859, New York, s.163)
(Fire flere eksempler)

 

Amerikansk folklore:

 

Guldpladerne udviste mange af de samme kvaliteter som historier om begravede skatte fra tidlig amerikansk folklore.

 

Om dette emne, Joseph Smiths mor Lucy Smith skrev:

 

»I det øjeblik af spænding, blev Joseph overvundet af mørkets magter, og glemte det forbud, der blev lagt på ham. Under nogle yderligere samtale med englen ved denne lejlighed, blev Joseph lov til at hæve stenen igen, da han så pladerne, som han havde gjort før. Han nåede straks sin hånd frem og tage dem, men i stedet for at få dem, da han forventede, at han blev slynget tilbage på jorden med stor voldsomhed. Da han kom, englen var forsvundet, og han rejste sig og vendte tilbage til huset græder for sorg og skuffelse. «(Lucy Smith, biografiske skitser, s. 347)

 

Willard Chase underbyggede Lucys konto:

 

"... Han [Joseph Smith] igen bøjede sig ned og søgte at tage bogen, når ånden slog ham igen, og slog ham tre eller fire stænger, og såre ham frygteligt. Efter at komme fra sin forskrækkelse, spurgte han, hvorfor han kunne ikke skaffe pladerne, som ånden lavet svar, fordi du ikke har adlydt dine ordrer Han spurgte, hvor han kunne have dem, og blev besvaret således: kom et år fra denne dag, og bringe med dig din ældste bror, og. du skal have dem. " (Mormonismen, S.242)


Joseph Smiths nabo Fayette Lapham gav en lignende konto, tilføje flere detaljer:

 

"Tager op den første artikel, så han andre nedenfor om det første, han bestræbt sig på at sikre de andre, men før han kunne få fat i dem, den ene han havde taget op gled tilbage til det sted, han havde taget det fra , og til sin store overraskelse og terror, rock faldt straks tilbage til sin tidligere plads, næsten knuse ham i sin afstamning. Hans første tanke var, at han ikke havde ordentligt sikret klippen, da det blev slået op, og derfor er han igen forsøgte at løfte den, men nu forgæves, han næste forsøgte ved hjælp af løftestænger, men stadig uden held Mens således engageret, han følte noget slå ham på brystet, som blev gentaget for tredje gang, altid med øget kraft, den sidste. såsom at lægge ham på ryggen. Da han lå der, han kiggede op og så den samme store mand, der var dukket op i hans drøm, klædt i det samme tøj. Han siger til ham, at når skatten blev deponeret der, han blev svoret at tage ansvaret for og beskytte denne ejendom, indtil det tidspunkt, skulle ankomme til det at blive udstillet til en verden af menneskeheden; og for at forhindre, at hans lave en forkert oplysning, blev han myrdet eller dræbt på stedet, og skatten havde været under sin varetægt lige siden anvisninger.;

og i konsekvens af æglæggende artiklen ned, før du sætter den i serviet, kunne han ikke have artiklen nu; men at hvis han ville komme igen, et år fra det tidspunkt, han kunne så have dem. Året gik over før Josef var klar over det, så tid forbi; men han gik til det sted for deponering, hvor den samme mand kom igen og sagde, at han ikke havde været rettidig i følge hans anvisninger, og som følge heraf, kunne han ikke have artiklen endnu. Joseph spurgte, hvornår han kunne have dem; og svaret var, "Kom i et år fra denne tid, og bringe din ældste bror med dig; så du kan have dem. « I det år, det hændte, at hans ældste bror døde; men ved udgangen af året, Joseph repareret til stedet igen, og fik at vide af den mand, der stadig bevogtet skatten, at eftersom han ikke kunne bringe sin ældste bror, kunne han ikke have skatten endnu. «( HISTORISK MAGAZINE 1870, s. 307-308)

Fayette Lapham havde hørt historien direkte fra far til Joseph Smith i 1830. Ikke alene Lapham konto enige om mange detaljer med de andre tidlige versioner: Knight, Lucy Smith, samt Chase; Det fortæller os, hvordan skatten [guldplader] kom til at være under [Moronis] afgift. Og bringer den rigtige person, i de tidlige versioner af guldpladerne historier, var det centrale tema.


Joseph Smiths nære ven Joseph Knight skrev:

 

● Han tog fat i bogen, men denne gang kunne han ikke flytte det.
● Smith spurgte, "Hvorfor ..?"
● Han blev svarede: "Du kan ikke have det nu.«
● Smith spurgte, "Hvornår kan jeg har det.
"● Han blev besvaret," den 22. dag i næste September, hvis du sætter den rette person. "●" Joseph, "Hvem er den rigtige person?"

"Svaret var:" Din ældste bror. «
"●" Men før september kom hans ældste bror døde ".
(BYU Studies, Joseph Knight erindring af Early Mormon History, Dean Jessee, 1976)

 

Som nævnt Knight rekord svarer også til, hvad Fayette Lapham skrev:

"Kom i et år fra denne tid, og bringe din ældste bror med dig, så du kan have dem«. I det år, det hændte, at hans ældste bror døde "(Fayette Lapham, Interview med Smith Sr. - se hele kontoen)

 

Test af Spirits:

 

Ifølge Bibelen, Gud ved,

 

"Enden fra begyndelsen." (Esajas 46:10)

Smiths ældste bror Alvin døde 10 måneder før,

 

"Den 22. dag i næste September."

Hvis ånden ser over de gyldne plader var virkelig en,


"Herrens engel"


englen burde have vidst, at Alvin ikke kunne eventuelt ledsage Joseph Cumorahhøjen det følgende år. Derfor, hvis en egentlig ånd syntes at Smith, hvad er oddsene det var en budbringer fra Gud? Man skulle tro, at efter Alvin døde, ville Smith selv har indset, at han blot var tale om en ond ånd igen. Alvin død i løbet af denne periode er uden tvivl en af ​​grundene tidlige regnskaber opnå de gyldne plader er ukendt for de fleste LDS kirkemedlemmer. Viden om versioner, hvori Alvin som den rette person til at bringe, ville helt sikkert hindre dem, der forsøger at opretholde troen på SDH-kirken.


Ånder Dead Men Bevogtning Treasure:

 

Joseph Smiths far fortalte Fayette Lapham om den døde mand bevogte guldpladerne:


"Han sagde til ham [Joseph Smith jr.], At når skatten blev deponeret der, blev han svoret at tage ansvaret for og beskytte denne ejendom, indtil det tidspunkt, skulle ankomme til det at blive udstillet til en verden af ​​menneskeheden, og, For at forhindre, at hans lave en forkert oplysning, blev han myrdet eller dræbt på stedet, og skatten havde været under sin varetægt lige siden. " (HISTORISK MAGAZINE 1870, s. 307)


Det var den samme type garn, som blev indspillet i Joseph Smiths 1826 Glas Looking Trial:

 

"... Han [Joseph Smith] opdagede tydeligt de to indere, som begravede stammen, at et skænderi opstod mellem dem, og at en af disse indianere blev dræbt af den anden, og smidt ind i hullet ved siden af stammen, til at vogte det, da han skulle. " (1826 Glas Looking Trial, Jonathan Thompson vidnesbyrd Tuttle konto)

 

Naturligvis blev en død indiske ikke bevogtning en kuffert af skat tilbage i 1825; dag kalder vi sådanne fortællinger tidlig amerikansk folklore. Tidlige versioner af Joseph Smiths guldplader historier er i samme retning. Her er endnu et eksempel:

"Han sagde, at ved en drøm, han fik oplyst, at på sådan et sted i en bestemt bakke, i en jern kasse, var nogle guldplader med nysgerrige graveringer, som han skal komme og oversætte, og skrive en bog, at pladerne var til blive holdt skjult fra ethvert menneske i en vis tid, nogle to eller tre år, at han gik til stedet og gravede, til han kom til den sten, der dækkede kassen, da han blev slået ned, at han igen forsøgte at fjerne sten, og blev igen slået ned, og dette forsøg blev gjort for tredje gang, og tredje gang blev han slået ned Så udbrød han. "Hvorfor kan jeg ikke få det? ' eller ord herom, og så så han en mand stående over stedet, som for ham ud som en spanier, der har et langt skæg, der kommer ned over hans bryst til om her (Smith lagde sin hånd til pit i maven). med hans (spøgelset) halsen skåret fra øre til øre, og blodet strømmende ned, som fortalte ham, at han ikke kunne få det alene, at en anden person, som han, Smith, ville vide ved første øjekast, skal komme med ham, og så kunne han få det. " (The Amboy Journal 11. juni 1879 s.1)


Det sidste citat var fra Joseph og Hiel Lewis, som var naboer til Joseph Smith og sønner af pastor Nathaniel Lewis. Deres konto matcher elementer i historien Smiths mor fortalte, det passer hvad Smiths far sagde, og hvilke andre slægtninge, naboer og associerede berettede tilbage i dag. Alligevel betyder det ikke komme tæt på at matche regnskaber Moronis besøg med offentliggjort af SDH Kirken i dag Joseph Smith; og med god grund. Hvis Joseph Smiths virkelige historie nogensinde blev gjort kendt, ville millioner af Sidste Dages Hellige opgive troen.

 

Sandheden:

 

Joseph Smith Jr. tog noget af den fælles folklore af hans dag og indarbejdet den i sine egne historier:

 

Eksempel:

 

 Peter Ingersoll, som var nabo til Smiths, beskrev et besøg med familien Smith i 1822; der allerede er omtale af,

 

"... En bog fundet i et hult træ, der gav en redegørelse for den første bosættelse i dette land, før det blev opdaget af Columbus". (Vidnesbyrd af Peter Ingersoll)

 

Men det er en bog, som en anden angiveligt fundet i Canada; Peter Ingersoll beskrev også en historie Smiths far fortalte om en grotte med skattejagt i det, bryst er af guld, og han talte om Smiths far ser ind i en hat med en sten i det til at se begravet skat. Adskillige år senere, alle disse detaljer blev en del af den gyldne plader historie / myte.


 

 


 

Bemærk: De følgende links vil tage dig til artikler på engelsk; der er imidlertid en Google translate knap på toppen af ​​de artikler, der kan anvendes til at omsætte de genstande i andre sprog:

 

LDS (Mormon) Serie:

Mormons Bog
Joseph Smiths første åbenbaring
Joseph Smith on Trial
Disse Mystiske Guldpladerne
Fald mormonismen
Book of Moses Changes / anakronismer
Endnu et vidne om Jesus Kristus
Hvad skal man sige til mormonerne ved døren
Forkynd mit Gospel - En guide til missionering
Familieaften Lektion 1
Enchantment - Magic and Money Udgravning

Sub-Sider i LDS (Mormon) Series

1. Joseph Smith har "fået pladerne?"
2. Joseph Smith Money Grave Konti: 

Joseph Smith Money Grave Konti (Main Page)
Willard Chase konto for Gold Plader
Fayette Lapham højde for Gold Plader
Peter Ingersoll konto for Smiths Money Digging Historie
The Amboy Journal <Blødning Ghost konto
Interview med Martin Harris i Tiffany Månedlig 1859

3. Joseph Smith 1826 Glas Looking Trial Testimonies / Records:

1826 Trial Testimonies  (Forside)
AW Benton konto
Biskop Tuttle konto
WD Purple konto
nye beviser og nye vanskeligheder
Bill of Justice
LDS Konti
vedtægter

4. Joseph Smith First Vision konti: 

●   Første Vision Accounts (Main Page)
1823 Bedroom Vision / Drøm Accounts (atten regnskab fra 1820'erne-1840'erne ...)
Bedroom vision konto - "officielle version" (Uddrag af History of Joseph Smith, profeten)
Joseph Smiths første syn var ukendt SDH udsagn
(1832) Joseph Smiths hånd skriftlig redegørelse om det første syn

(1834-1835) Joseph Smiths første offentliggjorte vision (som indeholder elementer af 1838 LDS "Official" First Vision historie)

(1842) Joseph Smiths Sacred Grove Konto - "Official LDS første syn Account" - også fundet i Smiths 1838 Historie

5. Angel og Gold Plates

6. Cumora Cave - Cameron J. Packer

7. Joseph Knight erindring af Early Mormon History

8. Mormons Bog Udskrivning Arrangementer og Historie

9. Problemet med Martin Harris (Ondskabsfuld citater om Martin Harris taget hovedsagelig fra LDS kildemateriale)

10. Indledning - Richard Bushman  

11. mormonismen er en løgn / Joseph Smith blev et bedrageri / SDH Kirken er ikke sandt

12. LDS Præstedømme Lie / Myth

  

Endnotes:

 

Vidneudsagn fra enBIGAIL HARRIS: (a svigerinde Martin Harris)

 

"Palmyra, Wayne Co. NY 11th mo. 28. 1833.
I den tidlige del af vinteren i 1828, gjorde jeg et besøg i Martin Harris og fik følgeskab i selskab af Jos. Smith, sen. Og hans kone. The Gold Bible erhvervslivet, så kaldes, var emnet for samtalen, som jeg særlig opmærksom, at jeg måske lære sandheden om hele sagen .-- De fortalte mig, at den betænkning, Joseph jun. havde fundet guldplader, var sandt, og . at han var i Harmony, Pa oversætte dem - at sådanne plader var i eksistens, og at Joseph jun var at få dem, blev åbenbaret til ham af ånden i den ene eller de hellige, der var på dette kontinent, tidligere til. dens væsen opdaget af Columbus. Old Mrs. Smith bemærkede, at hun troede, han skal være en Quaker, da han var klædt meget almindeligt.


De sagde, at pladerne han havde da i besiddelse var, men en introduktion til Gold Bibelen - at alle dem på som Bibelen blev skrevet, var så tung, at det ville tage fire tykke mænd at lægge dem i en cart-- der Joseph havde også opdaget ved at kigge gennem hans sten, det skib, som guldet blev smeltet hvorfra pladerne blev lavet, og også den maskine, som de blev rullet; han også opdaget i bunden af beholderen tre kugler af guld, hver så stor som hans knytnæve"(mormonismen bog). 

 

Flere regnskaber Smith ved hjælp af en seer sten at se de begravede guldpladerne, og / eller hvad der var med dem:  

 

• "Hosea Stout, der troede på Profeten, sagde, at guldpladerne blev fundet ved hjælp af en seer sten." . (Juanita Brooks, (red), På Mormon Frontier The Journal of Hosea Stout (2 bind .; Salt Lake City:. University of Utah Press, 1964), II, 593. se posten af 25. februar 1856. Fra artiklen: Joseph Smith og de ​​1826 Trial: Nye beviser og nye vanskeligheder af Marvin S. Hill BYU Studies Vol 12, Winter '72, s 223-234,).

 

• "... Joseph mente, at én Samuel T. Lawrence var manden hentydet til af ånden, og gik med ham til en enestående leder bakke, i Manchester og viste ham, hvor skatten var. Lawrence spurgte ham, om han nogensinde havde opdaget noget med plader af guld, nej han sagde: han spurgte ham så til at kigge i hans sten, for at se om der var nogen ting med dem, atog. 1834. bog, s. 243)

 

• "Jeg havde en samtale med ham, [Joseph Smith], og spurgte ham, hvor han fandt dem, og hvordan han kommer til at vide, hvor de var. Han sagde, at han havde en åbenbaring fra Gud, som fortalte ham, at de var skjult i en bestemt bakke, og han kiggede i hans sten og så dem i stedet for indskud251).

 

En LDS (Mormon) apologet forklarer:

 

. "Chase erindring om, hvad Joseph Smith sen, fortalte ham og historien af Knight har begge en folklore tone til dem, at de begge vedrører, at Joseph skal sikre pladerne på en bestemt dag, den 22. september, at han skal tage bogen og "gå direkte væk", at for ikke at adlyde de ordrer, han har været forhindret i at opnå bogen, at bogen kom frem, forsvandt, og genopstod efter at han krænkede ordrer ved at lægge det ned, at han efterfølgende havde at bringe den rette person med ham for at sikre the record, først sin bror og derefter hans kone, og at en sten eller glas var effektive i at hjælpe ham sikre rekord til sidst.

 

At Chase konto vises i en samling af vidnesbyrd, der offentliggøres af en anti-mormon mens Knight fortælling kommer fra en trofast sidste dages hellig, hvis erklæring blev ikke offentliggjort indtil for ganske nylig tyder på, at anti-Mormon materiale ikke kan affærdiges på grund af dens oprindelse. De anti-mormoner udsagn skal kontrolleres mod, hvad der er erkendt af mormonerne selv. Willard Chase meget sandsynligt hørt hans historie fra Joseph Smith sen, da han rapporteret dette yderligere fremgår af en uafhængig konto offentliggjort af Fayette Lapham i 1870 af en tidligere interview med Joseph Smith sen med hensyn til oprindelsen af ​​de gyldne plader . Denne rapport svarer nøje i nogle henseender til hvad Knight og Chase berettede "(Money-Udgravning Folklore og den begyndende mormonismen:. En fortolkende forslag, Marvin S. Hill, BYU Studies, s 479).

 

Følgende er en introduktion til guldpladerne konto nævnt i ovenstående citat, ved Fayette Lapham:

 

DET HISTORISKE MAGAZINE.
________________________________________
Vol. VIII. Maj, 1870. No. 5.
mormonerne.

INTERVIEW med faderen Joseph Smiths mormonprofeten, for fyrre år siden. Hans beretning af konstateringen af de hellige plader. BY FAYETTE Lapham, ESQR.


Jeg tror det var i 1830, jeg hørte, at nogle gamle optegnelser var blevet opdaget, at ville kaste nyt lys over emnet religion; være dybt interesseret i sagen, konkluderede jeg at gå til stedet, og lære for mig sandheden om sagen.

 

Ledsaget af en ven, Jacob Ramsdell, jeg satte sig for at finde familien Smith, og derefter bosat omkring tre eller fire miles syd for landsbyen Palmyra, Wayne-County, New York, og i nærheden af den linje af byen Manchester. Josef, Junior, bagefter så kendt, ikke at være hjemme, vi anvendte til sin far for de oplysninger, vi ønskede. Denne Joseph Smith, Senior, vi snart lært, fra hans egne læber, var en fast tilhænger hekseri og andre overnaturlige ting; og havde opdraget sin familie i samme tro. Han mente også, at der var en enorm mængde penge begravet et eller andet sted i landet; at det en dag ville blive fundet; at han selv havde brugt både tid og penge at søge efter det, med divining stænger, men havde ikke lykkedes at finde nogen, selv sikker på, at han til sidst ville. Som svar på vores spørgsmål, om gamle optegnelser, som var blevet fundet, han bemærkede, at de havde lidt en stor forfølgelse på grund af dem; at mange havde været der til dette formål, og havde gjort onde rapporter om dem, antydede, at vi måske var kommet til et lignende formål; men, er blevet godtgjort af vores gode hensigter, og at vi kun søgte korrekte oplysninger, han gav os følgende historie, så nær som jeg kan gentage hans ord: Hans søn Joseph, som han kaldte analfabeter, når fjorten år gammel, skete at være, hvor en mand var på udkig i en mørk sten og fortæller folk, derfra, hvor man kan grave efter penge og andre ting. Bad Joseph det privilegium at kigge ind i stenen, hvilket han gjorde ved at sætte sit ansigt ind i hatten, hvor stenen var. Det viste sig at være ikke den rigtige sten til ham; men han kunne se nogle ting, og blandt dem, så han stenen, og hvor det var, hvor han kunne se, hvad han ønskede at se. Smith hævder og mener, at der er en sten af denne kvalitet, et eller andet sted, for hver én. Det sted, hvor han så stenen var ikke langt fra deres hus; og, under påskud af at grave en brønd, de fandt vand og sten i en dybde på tyve eller toogtyve fødder. Herefter tilbragte Joseph omkring to år at kigge ind i denne sten, fortæller formuer, hvor man kan finde tabte ting, og hvor at grave efter penge og andre skjulte skatte.  (Historisk Magazine, pp 305-307)

 

guldplader, gyldne Joseph Smith, Mormon, LDS, konti, historie, historier