Joseph_Smith_var_en_bluff  (Swedish)

Hemsida   Kristna Artiklar   JW artiklar   LDS serien   katolska   SDA   Kontakt   Donation Page

 

Mormonism är en lögn / Joseph Smith var en bluff / LDS kyrkan är inte sant

 

Utdrag från LDS.org:

Joseph Smiths Användning av Seer Stones

 

 

Obs: Översatt hjälp av Google Translator, kontrollera citat med den engelska versionen för noggrannhet; också, om du skulle bry att bidra till att förbättra översättningen, skicka ett e-mail globalevangelism@msn.com - uppmärksamhet Rich Kelsey.  [Ensign Magazine] Ensign av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga är en engelskspråkig tidning för vuxna.

 

 

[Ensign Magazine, juli 1993]

 

En Treasured testamentet

 

 

Äldste Russell M Nelson

 

Dent för de tolv apostlarnas

 


 

Russell M Nelson

 

Anpassat från ett tal som hölls 25 juni 1992 vid ett seminarium för nya missionspresidenter, missionärsskolan, Provo, Utah.

 

En Treasured testamentet

...

 

Detaljerna i denna mirakulösa omräkningsmetod som fortfarande inte helt kända. Men vi har några värdefulla insikter. David Whitmer skrev:

 

"Joseph Smith skulle sätta siaren sten i en hatt och satte sitt ansikte i hatten, dra den tätt runt ansiktet för att utesluta ljuset; och i mörkret den andliga ljuset skulle lysa. En bit av något som liknar pergament verkar, och som dök upp skrivandet. Ett tecken i taget verkar och under den var tolkningen på engelska. Broder Joseph skulle läsa av engelska till Oliver Cowdery, som var hans främsta skriftlärd, och när den skrevs ned och upprepas till broder Joseph att se om det var korrekt, då skulle försvinna, och en annan karaktär med tolkningen verkar. Således Mormons bok har översatts av gåva och Guds kraft, och inte av någon effekt av människan. "(David Whitmer, en adress till alla som tror på Kristus, Richmond, Mo .: np, 1887, sid. 12)

...

 

 


 

 

[Ensign Magazine, januari 2013]

 

Stora och underbara är Guds uppenbarelser

 

Vid Gerrit DIRKMAAT

 

Kyrkohistoria Institutionen

 


 

 


Joseph Smith fick uppenbarelser genom Guds kraft

De som trodde att Joseph Smiths uppenbarelser innehöll Herrens röst talar till dem också accepterat de mirakulösa sätt på vilka uppenbarelser togs emot. Några av profeten Josephs tidigaste uppenbarelser kom genom samma medel som han översatt Mormons bok från guldplåtarna. I stenlåda som innehåller guldplåtarna, Joseph hittade vad profeterna i Mormons bok kallade "tolkar", eller en "sten, som skall lysa i mörker till ljus" (Alma 37: 23-24). Han beskrev instrumentet som "glasögon" och hänvisade till den med hjälp av en gammaltestamentlig sikt urim och tummim (se Mos 28:30).

Han ibland tillämpas även termen till andra stenar som han besatt, som kallas "siare stenar", därför att de hjälpt honom ta emot uppenbarelser som en siare. Profeten fick några tidiga uppenbarelser genom användning av dessa siare stenar. Exempelvis strax efter Oliver Cowdery kom att fungera som en skrivare för Joseph Smith när han översatte plåtarna, Oliver och Joseph debatterade innebörden av en biblisk passage och sökte ett svar genom uppenbarelse. Josef förklarade: "En meningsskiljaktighet uppstår mellan oss om hänsyn Johannes aposteln ... om han dog, eller om han fortsatte; vi gemensamt kommit överens om att lösa den genom urim och tummim. "Som svar fick Joseph Smith den uppenbarelse som nu kallas 7 § i Läran och förbunden, som informerade dem om att Jesus hade sagt aposteln Johannes," Du skall tarry tills jag kommer i min härlighet "(L & F 7: 3).

Records tyder på att snart efter grundandet av kyrkan 1830, profeten slutat använda siaren stenar som en vanlig sätt att ta emot uppenbarelser. Istället dikte han uppenbarelserna efter förhört Herrens utan att använda ett externt instrument.


...

 

 


 

 

[Ensign Magazine, september 1977]

 

"Vid gåva och Guds kraft"

RICHARD LLOYD ANDERSON

 

 


 

...

Den som bäst speglar Martin Harris är nog Edward Stevenson, eftersom han tillbringade nästan två månader med vittnet efter att gå till Ohio för att eskortera honom tillbaka till Utah i 1870 På medlen översättning Stevenson rapporterade, "Han sade att profeten hade en siare sten, med vilken han hade möjlighet att översätta samt från urim och tummim och för enkelhetens skull som han sedan använde siaren stenen." Efter Martin Harris förlorade delen av översättningen klar 1828, blev Oliver Cowdery chief skrivare för hela Mormons bok som det nu skrivs.

Mot slutet av detta nya arbete 1829, David Whitmer ibland tittade och efteråt talade om siaren stenen.

...

 

 


 

 

[LDS.org hämtade juli 2014]

 

Mormons bok Translation

 

 

 

Joseph Smith och hans skriftlärda skrev om två instrument som används i att översätta Mormons bok. Enligt vittnen i översättningen, när Joseph såg in instrumenten, Skriftens ord dök upp i engelska. Ett instrument som kallas i Mormons bok de "tolkar", är mer känd för sista dagars heliga i dag som "urim och tummim." Josef fann tolkarna begravd i backen med plattorna. Beskrev De som såg tolkarna dem som en klar par av stenar hopbundna med en metallfälg. Mormons bok nämns detta instrument tillsammans med sitt harnesk, som en enhet "hålls och bevaras av Herrens hand" och "arv från generation till generation, i syfte att tolka språk."

 

Det andra instrumentet, som Joseph Smith upptäckte i marken år innan han hämtade guldplåtarna, var en liten oval sten, eller "siare sten." Som en ung man under 1820-talet, Joseph Smith, liksom andra i hans dag, använde en siare sten för att leta efter försvunna föremål och gömda skatter. När Joseph växte förstå hans profetiska kallelse, fick han veta att han kunde använda denna sten för det högre syftet att översätta skriften.

 

...

 

 


 

 

[Ensign Magazine, juni 1994]

 

Höjdpunkter i profetens liv

 

 


 

 


En tidslinje för några viktiga händelser i liv och verksamhet Joseph Smith

...

 

20 mar 1826: Försökte och frikändes på fantasifull laddning av att vara en "oordnad person," South Bainbridge, Chenango County, New York. New York lag definieras en oordnad personer som bland annat, en lösdrivare eller en sökare av Profeten hade anklagats för både "förlorat gods.": Den första laddningen var falsk och gjordes helt enkelt att orsaka problem, Josefs användning av en siare sten för att se saker som andra inte kunde se med blotta ögat tog den andra laddningen. De som tog anklagelserna var tydligen orolig att Josef skulle bilk hans arbetsgivare, Josiah Stowell, ur lite pengar. Mr Stowell vittnesmål tydligt sagt det inte var så och att han litade på Joseph Smith. 2

 

 

Att se att ovanstående citat innehåller följande motsvarande slutkommentar Referens:

 

Gordon A. Madsen, "Joseph Smiths 1826 Trial: Den rättsliga sammanhang," Brigham Young University Studies, våren 1990, sid. 93.

 

Låt oss vända till Madsen arbete för att se vad han skrev om Stowell vittnesbörd:

 

"Den pivotala vittnesmål, enligt min mening, var det av Josiah Stowell. ..." Att han positivt visste att fången [Joseph Smith] kunde berätta och bekände konsten att se dessa värdefulla skatter via ett nämnda sten. '" (Joseph Smiths 1826 Trial:. Legal Setting, BYU Studies, s 105)

 

 

 

 


 

Obs: Följande länkar tar dig till artiklar på engelska; Men, det finns en Google translate knapp längst upp i de artiklar som kan användas för att översätta artiklar till andra språk:

 

LDS (Mormon) Serie:

■  Mormons bok

■  Joseph Smiths första syn

■  Joseph Smith Trial

■  De Mystiska Golden Plates

■  The Fall of Mormonism

■  bok Moses Förändringar / Anachronisms

■  Ännu ett testamente om Jesus Kristus <(läran om prästadömet motbevisade)

■  Vad säga till mormoner vid dörren

■  Predika mitt evangelium - Vägledning för missionärer 

■  hemaftonslektion 1

■  Enchantment - Magi och pengar Gräva

 


 

Under Sidor i LDS (Mormon) Serie

 

1 Joseph Smith har "fått plattorna?"
2 Joseph Smith Pengar Gräv konton: 

●   Joseph Smith Pengar Gräva Konton (Huvudsida)
●  Willard Chase konto på guldplåtarna
●  Fayette Lapham konto av guldplåtarna
●  Peter Ingersoll-konto för Smiths Money Digging Historia
●   The Amboy Journal <Bleeding Ghost Account
●   Intervju med Martin Harris i Tiffanys Varje månad 1859

3. Joseph Smith 1826 Glass Looking Trial Vittnesmål / Records: 

1826 Trial Vittnesbörd  (Huvudsida)
AW Benton Account
Bishop Tuttle Account
WD Lila Account
Nya rön och nya svårigheter
Bill of Justice
LDS Konton
stadgar

4. Joseph Smith First Vision konton: 

Första Vision Konton (Huvudsida)
1823 Sovrum Vision / Dröm-konton (arton konton från 1820-talet-1840-talet ...)
Bedroom seende konto - "officiella versionen" (Utdrag ur History of Joseph Smith, profeten)
Joseph Smiths första syn var okänd LDS uttalanden
(1832) Joseph Smiths hand skriftlig redogörelse för den första synen 

(1834-1835) Joseph Smiths första publicerade visionen (som innehåller delar av 1838 LDS "officiella" första synen story)

(1842) Joseph Smiths heliga lunden konto - "officiella LDS första synen konto" - också i Smiths 1838 Historik 

5. Angel och guldplåtarna

6. Cumorah grotta - Cameron J. Packer

7 Joseph Riddarminnesbild av Early Mormon History

8 Mormons bok Skriva arrangemang och historia

9 Besvära med Martin Harris (medelvärde kniviga citat om Martin Harris tas mestadels från LDS källmaterial)

10 Inledning - Richard Bushman