joseph_smith_petos  (Finnish)

Etusivu   Christian Artikkelit   JW Artikkelit   LDS Sarja   katolinen   SDA   Yhteystiedot   Lahjoitus Page

 

Oliko Joseph Smith Petos / huijari?

Rich Kelsey

Joseph Smith

 

Huomautus: Käännetty Google Translator, tarkista lainausmerkit — Englanti versio; myös, jos ei välittäisi parantaa käännös, ota e-mail globalevangelism@msn.com - Rich Kelsey.

 

 

Vuonna 1823 nuori mies nimeltä Joseph Smith väitti hän koki taivaallista näkyä. Vuonna 1827, Smith väitti hän kaivoi kultainen kirjaa Amerikan entisten asukkaiden; Sitten, vuonna 1830 hän perusti, mitä nyt kutsutaan Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko.  

 

Neljä vuotta LDS (mormoni) kirkko [i] perustettiin vuonna 1834, Joseph Smithin pääasiallinen kirjuri, Mormonin kirja todistaa, ja toinen vanhin kirkolle Oliver Cowdery tiesi vain yhden ensimmäisen vision, jonka Joseph Smith väitti hän koki; visio Joseph Smith sanoi tapahtui hänen makuuhuoneessa. 

 

Tämä 1823 visio sanottiin olevan Jumalan antama vastaus Joseph Smithin tosissaan kaipuu tietää:

 

"... Kaikki tärkeät tiedot, jos korkein on ollut olemassa ...?"  (Messenger and Advocate, Kirtlandissa Ohiossa, joulukuu 1834 vol.1, s.78)    

 

Kun kirjoitat historian kirkon lehden nousussa MAP-kirkon, Oliver Cowdery teki selväksi, että Joseph Smith ei tiedä, jos Jumala oli olemassa, kunnes hän rukoili hänen makuuhuone,

 

"Illalla on 21 syyskuu 1823" (Messenger and Advocate, Kirtlandissa Ohiossa, joulukuu 1834 vol.1, s.78)

 

Käsillä virallista Sacred Grove ensimmäisen näyn tarina, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1840 ja on mitä keskimääräinen Mormonin opetetaan ja uskoo tänään. Tämä visio tarina on Joseph Smith, jonka jumalallinen piispantarkastus kolme vuotta aikaisemmin vuonna 1820. Silti, miksi Joseph Smith tietää

 

"... Jos korkein ollessa oli olemassa?"

 

vuonna 1823, jos hän oli vieraillut Jumala vuonna 1820? Ilmeisesti jotain on pahasti vialla! Ilmeisesti Joseph Smith ei pidä hänen tarinansa suoraan.

 

Mikä on totuus? 

 

Päivän viralliset 1820 uhrilehto ensimmäisen näyn tarina oli tuntematon 1834.

 

Miksi? (Katso dokumentaatio)

 

Ehkä siksi joko se ei koskaan tapahtunut; tai, Joseph Smith ei kertonut monet ihmiset siitä, mukaan lukien hänen läheinen ystävä Oliver Cowdery? (katso dokumentaatio)

 

Todellisuudessa: 1820-luvulla koko 1830: n ainoa ensimmäisen näyn tarina ihmiset olivat tietoisia oli Smithin 1823 makuuhuone visio. (Ks dokumentaatio)

 

Silti siellä on paljon enemmän vikaa kuvan MAP-kirkko maalit Joseph Smithin kuin vain epäjohdonmukaisuuksia hänen ensimmäinen visio tilit - todellinen Joseph Smith tuskin muistuttaa mies mormonit laulaa ylistystä kirkon tänään:

 

Kunnia miehelle
Kunnia miehelle, joka Herran!
Jeesus voiteli profeetta.
Siunattu avata viimeksi erivapaus,
Kings on ylistää häntä, ja kansakunnat kunnioittavat.

Chorus
Hail profeetta, taivaaseen!
Pettureita ja tyranneja nyt taistelemaan häntä turhaan.
tilan jakamiseen Gods, hän voi suunnitella hänen veljensä;
Kuolema ei voi valloittaa sankari jälleen.

 

Joseph Smithin alkuperäinen väite kuuluisuuteen oli, että hän voisi nähdä Aarrekätkö katsomalla näkijä kivi. (Ks dokumentaatio)  

 

Mormonin kirja todistaa Martin Harris puhui erittäin Smithin asiantuntemuksen kivi:

 

"Nämä levyt löydettiin pohjoiseen pisteeseen mäkeä kaksi kilometriä pohjoiseen Manchester kylässä. Joseph oli kivi, joka kaivoi hyvin Mason Chase, kaksikymmentäneljä jalat pinnasta. Tässä kiven hän voisi nähdä monia asioita minun varma tieto. Oli avulla tämä kivi hän ensin löysi nämä levyt." (Joel Tiffany, haastattelu Martin Harris, Tiffany Kuukausittain, 1859, New York, s.163)

 

Huijarit Smithin päivä väitti myös he voisivat nähdä asiat samalla katsellen näkijä kiviä, aivan kuten velhoja tutkii kristallipalloihin. Mormonikirkosta on vastaus tähän hankalaan historia - toisin kuin huijarit Smithin päivä, Joseph Smith todella näki asioita hänen kivi. (Ks dokumentaatio)

 

MAP asianajaja Gordon A. Madsen käyttää tätä puolustus hänen BYU Studies työ:

 

"... Hän [Josia Stowell] painokkaasti kiisti, että hän oli pettänyt tai huijasi, päinvastoin hän positiivisesti tiesi syytetty [Joseph Smith] voisi erottaa olinpaikasta maanalainen esineitä ..." (Joseph Smithin 1826 Trial: Legal Myynnin, BYU Studies, s. 105) 

 

Kuinka monta myöhempien aikojen pyhät ovat ottaneet aikaa opiskella oman kirkon historiassa? Jos he tekevät, he saattavat myös selville, että varhaisten versioiden kultalevyt tarinat kuulostaa tarinoita varhaisen amerikkalaisen folk-magiaa. (Ks dokumentaatio)

 

Esimerkiksi puhuessaan Joseph Smith menossa kultalevyt, hänen äitinsä Lucy selitti:

 

"Kun hetki jännitystä, Joseph täytti pimeyden voimat, ja unohdin välipäätöksen, joka oli hänelle määrätään. Ottaa vielä joitakin keskustelun enkeli tässä tilaisuudessa, Joosef oli sallittua nostaa kiven jälleen, kun hän näki levyt kuten hän oli tehnyt ennen. Hän heti saavutti kätensä ottamaan heidät, mutta sen sijaan saada niitä, koska hän odotettavissa, hän heitettiin takaisin maan päällä suurella väkivaltaa. Kun hän toipui, enkeli oli poissa, ja hän nousi ja palasi talon itku surun ja pettymyksen." (Lucy Smith, Biographical Luonnoksia, s. 347)

 

Willard Chase perustellut Lucy tilille:

 

"... Hän [Joseph Smith] taas kumartui alas ja pyrki ottamaan kirjan kun henki iski hänet uudelleen, ja pudotti hänet kolme tai neljä tangot, ja satuttaa häntä prodigiously. Kun toipumassa hänen säikähtää, hän kysyi, miksi hän voisi ei saada levyt, joihin henki tehty vastauksen, koska et ole totellut käskyjä. Sitten hän kysyi, kun hän olisi voinut heitä, ja vastasi näin: tulevat yhden vuoden tästä päivästä, ja tuoda mukanasi oman vanhin veli, ja sinulla on niitä." (Mormonismissa s.242)

 

Ja kuinka monet uskovat ovat tehneet Joseph Smithin raamatunkäännös koetukselle?

 

Kadonnut profetioita Joseph Smith löydy?

 

Kuvitella Mooseksen Vanhan testamentin mainetta, kirjoittaa johdatus Genesis, (Mooses One) vain on epärehellistä kirjanoppineet poistaa että työtä Raamatun kaanoniin. Kuvitella korruptoitunut kirjanoppineet myös läpi muita lukuja Genesis ja poistamalla tuhannet muut sanat, jotka Mooses oli kirjoittanut. Sitten kuvitella Jumala nostattaa näkijän myöhempinä päivinä; kuka, alle jumalallisen innoituksen, kunnostettu Mooseksen menettänyt sanoja niiden antiikin puhtaus:

 

"Ja että näkijä minä siunaan, ja ne, jotka pyrkivät tuhoamaan hänet, hävitetään; Tämän lupauksen minä annan teille; Minä muistan sinut sukupolvelta; ja hänen nimensä on Joseph, ja sen on oltava nimen jälkeen hänen isänsä; Hän on kuin teille; [Mooses] varten asia, jonka Herra on synnyttävä hänen kätensä on saatettava minun kansani pelastukseksi. "(Genesis 50:33)

 

Kaikista Raamatut maailmassa, vain JSR sisältää tämän profetian; perinteistä versiota päättyy Genesis 50:26. JST sisältää ylimääräisen kaksitoista säkeet päättyy Genesis 50:38. "Näkijä" mainitaan tekstissä viittaa Joseph Smith. Hänen isänsä nimi oli myös Joseph; ja muitakin yksityiskohtia tämän profetian, jotka sopivat toinen tarkoitus menettänyt profetia Smith:

 

"Ja sinä päivänä, jolloin ihmislapset on arvostusta minun sanani niin turhaksi ja ottaa monet niistä kirjasta, jonka sinä kirjoittaa, katso, minä herätän toinen sinun kaltaisesi; ja ne on otettava uudelleen lasten keskuudessa miesten keskuudessa peräti uskovat." (Moos 01:41)

 

Jumala muka puhuu Moosekselle noin kirja Mooses on kirjoittaa, ja miten miehet kestää useita sanoja pois; mutta Jumala herättää toinen kuin Mooses ja puuttuvat sanat on

 

"Oli taas."

 

Kun Joseph Smith lausui Mooseksen kadonneet sanat kirjurinsa ja tajusi hän oli hyvin henkilö puhutaan profetian, tämä oli mahdollisesti yksi suurimmista tapahtumista uskonnon historiaa! Tai ehkä se oli kalju kohtasi valhe mahtipontisia mittasuhteet?   (Katso dokumentaatio)

 

Yksi asia on varma:

 

MAP kirkon jäsenet (mormonit) pitävät perustajajäsen profeetta suuressa arvossa:

 

"Joseph Smith, profeetta ja näkijä Herra, on tehnyt enemmän, paitsi ainoastaan ​​Jeesus pelastukseksi miehiä tässä maailmassa kuin kukaan toinen ihminen, joka koskaan on siinä elänyt." (Opin ja liittojen 135: 3)

 

Silti heillä ole aavistustakaan kuka todellinen Joseph Smith oli? (Katso dokumentaatio)

 

Ja jos he ottavat aikaa oppia lisää heidän perustajajäsen profeetta, olisi ne silti laulaa ylistystä mies?

 

 

Osa II: Joseph Smith - The Great Pretender

 

 


 

Huomautus: Seuraavat linkit vievät sinut artikkeleita Englanti; kuitenkin on Google kääntää painiketta yläreunassa tarvikkeet, jotka voidaan käyttää kääntää artikkeleita muille kielille:

 

LDS (mormoni) Sarja:

 

Mormonin kirja

Joseph Smithin ensimmäinen näky
Joseph Smithin Trial
mysteeriset kultalevyt
Fall Mormonismin
Mooseksen kirja Muutokset / anakronismeja
toinen todistus Jeesuksesta Kristuksesta
Mitä sanoa mormonit ovella
Saarnatkaa Evankeliumin - opas Lähetystyöpalvelu
perheiltaoppiaiheen 1
■  Lumous - Magic and Money Kaivaminen

Sub-sivut LDS (mormoni) Sarja

1. Joseph Smith on "sai levyt?"

2. Joseph Smith Money Kaivaminen tilit: 

●  Joseph Smith Money Kaivaminen Tilit (Etusivu)
Willard Chase Tili kultalevyistä
Fayetten Lapham Tili kultalevyistä
Peter Ingersoll tilini Smithin Money Kaivaminen Historia
●  Amboy lehti <Bleeding Ghost tilini
●  Haastattelussa Martin Harris Tiffanylla Kuukauden 1859

 

3. Joseph Smith 1826 Lasi Looking Trial Todistuksia / Records:

1826 Trial Todistuksia  (Etusivu)
AW Benton tilini
Piispa Tuttle tilini
WD Purple tilini
Uudet todisteet ja uudet vaikeudet
Bill of Justice
MAP Tilit
sopimusartikloja

 

4. Joseph Smithin ensimmäisen näyn tilit: 

●  Ensimmäinen näky Tilit (Etusivu)
1823 Bedroom Vision / unelma Accounts (kahdeksantoista tilejä 1820 1840-luvun ...)
Makuuhuone visio tili - "virallinen versio" (Otteita Joseph Smithin historia, profeetta)
Joseph Smithin ensimmäinen näky oli tuntematon MAP lausunnot
(1832) Joseph Smithin käsinkirjoitettua huomioon ensimmäisen näyn

(1834-35) Joseph Smithin ensimmäinen julkaistu visio (joka rakentuu 1838 LDS "virallinen" First Vision tarina)

(1842) Joseph Smithin uhrilehto Tili - "virallinen MAP First Vision Account" - löytyy myös Smithin 1838 Historia 

 

5. Angel ja kultalevyt
6. Kumoran Cave - Cameron J. Packer
7. Joseph Knight muistikuva Early Mormonin historian
8. Mormonin kirjan painaminen järjestelyt ja historia
9. Trouble With Martin Harris (Pahansuopa lainauksia Martin Harris ottaa lähinnä MAP lähdemateriaalista)
10. Johdanto - Richard Bushman 

 

Kansainvälinen Artikkelit:

11. Mormonismi on valhe / Joseph Smith oli petos / MAP-kirkko ei ole totta

12. MAP pappeuden Lie / Myytti - tarina Johannes Kastajan vierailevat Joseph Smith ja Oliver Cowdery 

13. Huolestuttavia varhaisten versioiden kultalevyt Stories

14. Joseph Smith Lied

15. Joseph Smith - The Great Pretender

 

  

[I] "Kirkko opettaa, että se on jatkoa Kristuksen kirkko perustettiin vuonna 1830 Joseph Smith. Tämä alkuperäinen kirkko koki useita nimi muuttuu 1830-luvun aikana, kutsutaan Jeesuksen Kristuksen kirkko, Church of God, ja sitten vuonna 1834, nimi muutettiin virallisesti kirkko Myöhempien Aikojen Pyhien. "(Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko, Wikipedia)

 

 

Joseph Smithin, huijari, huijari, huijari, petos, valehteli, valehtelija, valhe, valheita