Joseph_Smith_Lied  (Finnish)

Kotisivu   Christian Artikkelit   JW Artikkelit   MAP-sarjan   katolinen   SDA   Yhteystiedot   lahjoitussivulta

Joseph Smith Lied

Kun hän sanoi, hänellä oli vain yksi vaimo.

Joseph Smith

 

 

 Huomautus: Käännetty Google Translator, tarkista lainausmerkit Englanti versio; Lisäksi, jos ei välittäisi parantaa käännöksen, ota e-mail globalevangelism huomiota Rich Kelsey.

 

Käytössä 10 marraskuu 2014 otsikoi New York Times täsmennetty:

Nyt se on virallista: Mormonien perustaja enimmillään ollut 40 Wives

 

New York Timesin artikkelissa todettiin:

"Mormonijohtajat on myöntänyt ensimmäistä kertaa, että kirkon perustaja ja profeetta, Joseph Smith, ... otti peräti 40 vaimoa, jotkut jo naimisissa ja yksi vasta 14-vuotias." (NY Timesin artikkeli, 10 marraskuu 2014)

Silti Joseph Smith sanoi:

"Sikäli kuin tämä Kristuksen seurakunta on moitittu aviorikokseksi ja moniavioisuuden, me julistamme, että me uskomme, että yksi ihminen on vain yksi vaimo, ja yksi nainen, mutta yksi aviomies ... Toivotamme nämä opit opetettavaksi kaikki, jotka ovat ministeriön, että ihmiset tietäisivät uskoamme kunnioittaa heitä, ja myös korjata yleisön mielessä suhteessa kirkkoon. " (Millennial Star, tammikuussa 1844, Vol. 4, No. 9, p.144)

Joseph Smith jatkoi sanomalla:

"Mikä juttu se on, että mies syytetään aviorikoksen, ja sillä oli seitsemän vaimoa, kun voin vain löytää yksi. Olen sama mies, ja viattomat kuin olin: neljätoista vuotta sitten." (History of the Church 6 toukokuuta, 1844, s. 411)

Sata ja seitsemänkymmentä vuotta myöhemmin, LDS (mormoni) kirkko teki käsittämätöntä: he kutsuivat perustajajäsen profeetta valehtelija.

Miksi?

New York Timesin artikkeli, MAP-kirkon historioitsija vanhin Steven E. Snow, selitti:

"On niin paljon siellä Internetissä että tunsimme velkaa jäsenillemme turvallinen paikka, jossa he voisivat mennä saada luotettavaa, uskoa vahvistavia tietoja, jotka oli totta joihinkin näistä vaikeampi osa historiaamme." (NY Times artikla, 10 marraskuu 2014)

Vanhin Snow jatkoi sanomalla:

"Meidän on oltava totuudenmukaisia, ja meidän täytyy ymmärtää historiaamme." (NY Times artikkeli, 10 marraskuu 2014)

On selvää, tänään, LDS (mormoni) kirkko on edessään suuri kriisi; koska ihmiset etsivät totuutta Internetissä.

Tässä on esimerkki:

"Se on itse asiassa niin hyvin tiedossa, että kaksitoista ja heidän kannattajansa ovat pyrkineet tekemään tämän hengellisen vaimo liike salassa ... ja ovat menneet häpeällisimpiä ja epätoivoinen pituudet, pitää sitä yleisön ... I voisi tuoda tosiasiat, jotka voidaan perustaa mihin tahansa tuomioistuimessa, suhteessa näihin inhottavan kammottavat teot alle kaavussa uskonnon, joka tekisi ihmiskunnan punastumaan. " (Sidney Rigdon, ensimmäisen presidentti- neuvonantaja, Messenger and Advocate, lokakuu 1844, Vol. 1, No. 1)

 

Tästä aiheesta, Richard Bushman, joka on tunnettu MAP kirjailija / puhuja, sanoi:

"Yhä opettajia ja kirkon johtajat kaikilla tasoilla lähestytään myöhempien aikojen pyhiä, jotka ovat menettäneet luottamuksensa Joseph Smith ja perus ihmeellinen tapahtumia kirkkohistorian. He epäilevät ensimmäinen näky, Mormonin kirja, monet Joosefin paljastuksia, ja paljon lisäksi. Ne voidaan jakaa epäilystäkään jälkeen menossa Internetissä ja löytää järkyttävää tietoa Joseph Smith perustuu asiakirjoihin ja tosiasioita he eivät olleet koskaan ennen kuullut. Yllättävän moni ei tiennyt Joseph Smithin monikossa vaimoja. ... Kun he törmännyt tätä tietoa kriittisessä kirja tai lukea se yksi lukemattomista kriittisen Internet-sivustoja, he tuntevat ikään kuin ne olisi otettu käyttöön Joseph Smithin ja kirkon historiaa he eivät olleet koskaan tiedossa ennen. ... Kaikki muuttuu. Mitä he uskoa? " (Richard Bushman käyttöönoton paperi 2008 kesän seminaari, "Joseph Smithin ja hänen Critics" annettu 29. heinäkuuta 2008)

 

MAP-kirkko on nyt vastannut kohteena Joseph Smithin moniavioisuutta tällä julkaisi äskettäin, nimetön työ:

"Kun Jumala käskee vaikea tehtävä, hän joskus lähettää uusia sanansaattajia rohkaista ihmisiä tottelemaan. Yhdenmukainen tätä mallia, Joseph kertoi osakkuus- että enkeli ilmestyi hänelle kolme kertaa vuosina 1834 ja 1842 ja käski häntä jatkamaan moniavioisuutta, kun hän epäröinyt eteenpäin. Vuoden kolmas ja viimeinen ulkonäkö, enkeli tuli kanssa miekka, uhkaa Joseph tuho ellei hän meni eteenpäin ja totteli käskyä täysin.

Hajanaisia ​​todisteita siitä, että Joseph Smith toimi enkelin ensimmäinen käsky naimalla monikossa vaimonsa Fanny Alger, Kirtlandissa Ohiossa, puolivälissä 1830. Useita Myöhempien aikojen pyhät, jotka olivat eläneet Kirtlandissa raportoitiin vuosikymmentä myöhemmin, että Joseph Smith oli naimisissa Alger, joka asui ja työskenteli Smith kotitalouden, kun hän oli saanut suostumuksensa ja että hänen vanhempansa. Vähän tiedetään tästä avioliitosta, ja mitään ei tiedetä välisissä keskusteluissa Joseph ja Emma koskevat Alger.

Kirkko tunnustaa panos tutkijoita historiallinen sisältöä esitellään tässä artikkelissa; heidän työnsä on käytetty luvalla. "(moniavioisuus Kirtlandissa ja Nauvoon löytynyt 15.11.2014 alkaen LDS.org)

 

Mormonin kirja todistaa, kirjanoppinut, ja assistentti kirkon presidentti, Oliver Cowdery kutsui Joseph Smithin suhde Fanny Alger:

"Likainen, ilkeä, saastainen asia ..." (kuten kirjattu tammikuu 1838 kirjoittama kirje Oliver veli Warren Cowderyn, Mormonin kuningaskunta, vol. 1, p. 27)

Oliver erotettiin kirkosta hetkeä myöhemmin huhtikuussa 1838.

 

Oliver ei ollut ainoa tärkeä MAP johtaja on erotettu kirkosta yli kysymyksiä Joosefin asioihin:

Vuonna 1844, sen jälkeen kun Jane laki kieltäytyi Joseph Smithin ehdotus naimisiin, Janen aviomies William Law erotettiin kirkosta. 

"Laki ja hänen vaimonsa liittyivät kirkko Myöhempien Aikojen Pyhien 1836, ponnistelujen kautta John Taylorin ja Almon W. Babbitt. Hän johti ryhmää Kanadan pyhien Nauvooseen, Illinoisissa, vuonna 1839 ja vuonna 1841, Joseph Smith valitsi hänet olla jäsenenä ensimmäisen puheenjohtajan.

Ajan myötä, laki tuli vaivaavat tiettyjä käytäntöjä Smith. ... Se oli Smithin peitellyn moniavioisuuskäytännön joka aiheutti laki täysin erottaa itsensä. Huhuja kiertää, että Smith oli tehnyt useita ehdotuksia lain vaimo Jane, siitä oletuksesta, että Jane laki astuisi polyandrous avioliiton Smith. Laki ja hänen vaimonsa vahvisti, että nämä huhut olivat totta. ... Jane väitti, että Smith vieraili hänen yöllä, kun hän tiesi, William ei olisi kotona ja ehdotellut häntä, mikä viittaa hänelle, että se oli Jumalan tahto, että hän aloittaa polyandrous avioliiton Smith. Jane Law kuvattu Smithin ehdotuksia, sanomalla, että Smith oli "pyytänyt häntä antamaan hänelle puolet hänen rakkautensa; hän oli vapaa pitää toisenkin puolen miestään. "Hän kieltäytyi Smithin pyynnöstä naida häntä polyandrous monikko vaimo. ... 8. tammikuuta 1844 laki ilmoitettiin, että hän ei enää neuvonantaja Smithille ensimmäisen puheenjohtajan." (Wikipedia, William Law, Myöhempien Aikojen Pyhien)

 

Mitä olemme oppineet?

# 1. Joseph Smith on todistetusti ollut valehtelee hänen suhteita muihin naisiin.

# 2. LDS (mormoni) kirkko on osoittautunut historia kertoa maailmalle, mitä rehellinen mies Joseph Smith oli.

Asti!

Yksi asia on varma, nyt kun totuus on pois, enemmän ihmiset ovat menossa kysyä, Joseph Smith valehteli muista asioista; kuten: 

● löytäminen kultalevyt? (Katso artikkeli)

ja,

● Johannes Kastaja luonaan?  (Katso artikkeli)

 


 

Huomautus: Seuraavat linkit vievät sinut artikkeleita Englanti; kuitenkin on Google kääntää painiketta yläreunassa esineet, joita voidaan käyttää kääntää artikkeleita muille kielille:

 

LDS (mormoni) Sarja:

Mormonin kirja
Joseph Smithin ensimmäinen näky
Joseph Smith on Trial
mysteeriset kultalevyt
Fall Mormonismin
Mooseksen kirjassa Muutokset / anakronismeja
toinen todistus Jeesuksesta Kristuksesta
Mitä sanoa mormonit ovella
Saarnatkaa minun Gospel - lähetystyön opas
perheiltaoppiaiheen 1
■  Lumous - Magic and Money Kaivaminen

Alasivuja LDS (mormoni) Sarja

1. Joseph Smith on "saanut levyt?"
2. Joseph Smith Money Kaivaminen Tilit: 

Joseph Smith Money Kaivaminen Accounts (pääsivu)
Willard Chase Tili kultalevyistä
Fayetten Lapham Tili kultalevyistä
Peter Ingersoll tilini Smithin Money Kaivaminen Historia
Amboy lehti <Bleeding Ghost tilini
Haastattelussa Martin Harris Tiffanylla Kuukausittainen 1859

3. Joseph Smith 1826 Lasi Looking oikeudenkäynti-todistukset / Records:

1826 oikeudenkäynti-todistukset  (pääsivu)
AW Benton tilini
Piispa Tuttle tilini
WD Purple tilini
Uudet todisteet ja uudet vaikeudet
Bill of Justice
MAP Tilit
sopimusartikloja

4. Joseph Smithin ensimmäinen näky Tilit: 

●  Ensimmäinen näky Accounts (pääsivu)
1823 Bedroom Vision / unelma Accounts (kahdeksantoista tilejä 1820 1840-luvun ...)
Makuuhuone visio tili - "virallinen versio" (Otteita History of Joseph Smith, profeetta)
Joseph Smithin ensimmäinen näky oli tuntematon MAP lausunnot
(1832) Joseph Smithin käsinkirjoitettua huomioon ensimmäisen näyn

(1834-35) Joseph Smithin ensimmäinen julkaistu visio (joka rakentuu 1838 LDS "virallinen" First Vision tarina)

(1842) Joseph Smithin Sacred Grove Tili - "virallinen MAP First Vision Account" - löytyy myös Smithin 1838 Historia 

5. Angel ja kultalevyt
6. Kumoran Cave - Cameron J. Packer
7. Joseph Knight muistikuva Early Mormonin historian
8. Mormonin kirjan painaminen järjestelyt ja historia
9. Trouble With Martin Harris (Pahansuopa lainauksia Martin Harris otettu lähinnä MAP lähdemateriaalista)
10. Johdanto - Richard Bushman 

11. Mormonismi on valhe / Joseph Smith oli petos / MAP-kirkko ei ole totta

12. MAP pappeuden Lie / Myytti

13. Huolestuttavia varhaisten versioiden kultalevyt Stories

 

 

 

Joseph Smithin valehteli, Mormon, MAP, hashtag, hash-tunniste, hash-tunniste, #, moniavioisuus, vaimo, vaimojen