Joseph_Smith_Lied2  (Dutch)

Homepage   Christelijke Artikelen   JW artikelen   LDS Series   katholieke   SDA   Contact   Donatie Pagina

Joseph Smith Lied

Toen hij zei dat hij had slechts één vrouw.

Joseph Smith

 

 

 Opmerking: Vertaald met behulp van Google Translator, controleer citaten met Engels versie; Ook, als u zou schelen om te helpen verbeteren van de vertaling, stuur dan een e-mail globalevangelism aandacht Rich Kelsey.

 

Op 10 november 2014 kopte de New York Times omschreven:

Het is officieel: Mormon Oprichter Had Tot 40 Wives

 

De aanhef in de New York Times artikel vermeld:

"Mormoonse leiders hebben erkend voor het eerst dat de stichter van de kerk en de profeet Joseph Smith, geportretteerd in de kerk materialen als een loyale partner te zijn liefdevolle echtgenote Emma, ​​nam maar liefst 40 vrouwen, waarvan sommige al getrouwd en één slechts 14 jaar oud. " (NY Times artikel, 10 november 2014)

Vergelijk dit met woorden van Joseph Smith:

"In zoverre deze kerk van Christus werd verweten met de misdaad van ontucht en polygamie, verklaren wij dat wij geloven, dat een mens maar één vrouw, en een vrouw, maar een man ... Wij wensen deze leerstellingen worden onderwezen door allen, die in het ministerie, dat de mensen die ons geloof mogen weten respect voor hen, en ook om de publieke opinie te corrigeren ten opzichte van de kerk. " (Millennial Star, januari, 1844, Vol. 4, No. 9, p.144)

Joseph Smith ging verder met te zeggen:

"Wat een ding het is voor een man om te worden beschuldigd van het plegen van overspel, en het had zeven vrouwen, als ik kan alleen maar vinden. Ik ben dezelfde man, en zo onschuldig als ik was veertien jaar geleden." (History of the Church 6, mei 1844, blz. 411)

Honderd en zeventig jaar later, de LDS (Mormon) Kerk deed het ondenkbare: ze noemden hun oprichting profeet een leugenaar.

Waarom?

In de New York Times artikel, LDS kerkhistoricus Ouderling Steven E. Sneeuw, verklaarde:

"Er is zo veel die er op het internet dat we vonden dat we verschuldigd onze leden een veilige plek waar ze konden gaan naar betrouwbare, geloofsversterkende informatie die waar over een aantal van deze moeilijkere aspecten van onze geschiedenis was te krijgen." (NY Times Artikel, 10 november 2014)

Ouderling Snow ging verder met te zeggen:

"We moeten eerlijk te zijn, en we moeten onze geschiedenis te begrijpen." (NY Times artikel, 10 november 2014)

Uiteraard, vandaag de LDS (Mormon) Kerk wordt geconfronteerd met een grote crisis; omdat, met mensen die zoeken op het internet de waarheid wordt steeds bekend.

Hier is een voorbeeld:

"Het is een feit, zo bekend, dat de Twaalf en hun aanhangers hebben getracht deze spirituele vrouw bedrijf uitoefenen in het geheim ... en hebben de meest beschamende en wanhopig moeite gedaan, om te voorkomen dat het publiek ... Ik kon feiten die in elke rechtbank kan worden vastgesteld, in verband met deze verachtelijke gruwelen beoefend onder het gewaad van de religie die de mensheid zou doen blozen te brengen. " (Sidney Rigdon, Eerste Presidium Counselor, Messenger en advocaat, oktober, 1844, Vol. 1, No. 1)

 

Op dit onderwerp, Richard Bushman, die is een bekend LDS auteur / spreker, zei:

"Steeds meer docenten en kerkelijke leiders op alle niveaus worden benaderd door heiligen der laatste dagen die het vertrouwen hebben verloren in Joseph Smith en de fundamentele wonderbaarlijke gebeurtenissen van de kerkgeschiedenis. Ze twijfelen aan het eerste visioen, het Boek van Mormon, veel van openbaringen van Jozef, en nog veel naast. Ze vallen in twijfel na te gaan op het internet en het vinden van schokkende informatie over Joseph Smith op basis van documenten en feiten die ze nooit eerder had gehoord. Een verrassend aantal nog niet bekend over meervoud echtgenotes van Joseph Smith. ... Wanneer zij over deze informatie te komen in een kritisch boek of lees het op één van de talloze kritische internetsites, ze voelen alsof ze was ingesteld om een Joseph Smith en een geschiedenis van de kerk hadden ze nooit eerder gekend. ... Alles verandert. Wat zijn ze om te geloven? " (Richard Bushman's introductie papier om de 2008 zomer seminar, "Joseph Smith en zijn critici", gegeven op 29 juli 2008.)

 

De LDS kerk heeft nu gereageerd op het onderwerp van meervoudige huwelijken Joseph Smith met deze recent gepubliceerde, anoniem werk:

"Toen God beveelt een moeilijke taak, stuurt hij soms extra boden tot Zijn volk aan te moedigen om te gehoorzamen. In overeenstemming met dit patroon, Joseph vertelde medewerkers dat een engel aan hem verscheen drie keer tussen 1834 en 1842 en beval hem om verder te gaan met het meervoudig huwelijk, toen hij aarzelde om verder te gaan. In het derde en laatste verschijning, de engel kwam met een getrokken zwaard, bedreigende Joseph met vernietiging, tenzij hij ging naar voren en gehoorzaamde het gebod volledig.

Fragmentarische gegevens blijkt dat Joseph Smith gehandeld eerste opdracht van de engel door te trouwen met een meervoud vrouw, Fanny Alger, in Kirtland, Ohio, in het midden van de jaren 1830. Verschillende heiligen der laatste dagen die in Kirtland had geleefd gemeld decennia later dat Joseph Smith was getrouwd Alger, die leefde en werkte in de Smith huishouden, nadat hij haar toestemming en die van haar ouders had gekregen. Er is weinig bekend over dit huwelijk, en er niets bekend is over de gesprekken tussen Joseph en Emma betrekking Alger.

De Kerk erkent de bijdrage van wetenschappers aan de historische inhoud in dit artikel; hun werk wordt gebruikt met toestemming." (meervoudig huwelijk in Kirtland en Nauvoo, teruggevonden op 2014/11/15 uit LDS.org)

 

Boek van Mormon getuige, schrijver, en assistent-president van de kerk, Oliver Cowdery geroepen relatie Joseph Smith met Fanny Alger:

"Een vuile, smerige, smerige affaire ..." (zoals vastgelegd in een januari 1838 brief geschreven door Oliver's broer Warren Cowdery, The Mormon Kingdom, vol. 1, p. 27)

Oliver werd korte tijd later geëxcommuniceerd in april, 1838.

 

Oliver was niet de enige belangrijke LDS leider te worden geëxcommuniceerd dan problemen met zaken van Jozef:

In 1844, nadat Jane Law weigerde het voorstel van Joseph Smith met haar te trouwen, Jane's echtgenoot William Law werd geëxcommuniceerd. 

"Wet en zijn vrouw lid van de kerk van de Heiligen der Laatste Dagen in 1836, door de inspanningen van John Taylor en Almon W. Babbitt. Hij leidde een groep Canadese heiligen naar Nauvoo, Illinois, in 1839 en in 1841, Joseph Smith hem koos aan een lid van het Eerste Presidium zijn.

Naarmate de tijd vorderde, Law werd geplaagd door bepaalde praktijken van Smith. ... Het was heimelijke praktijken Smith's van polygamie die ervoor zorgde dat de wet om zich volledig te scheiden. Geruchten de ronde dat Smith een aantal voorstellen om de wet de vrouw Jane had gemaakt, onder de premisse dat Jane wet een polyandrous huwelijk met Smith zou gaan. Law en zijn vrouw bevestigd dat deze geruchten waar waren. ... Jane beweerde dat Smith bezocht haar in de nacht, toen hij wist dat William zou niet thuis zijn en propositioned haar, wat suggereert om haar dat het Gods wil is dat ze binnen in een polyandrous huwelijk met Smith was. Jane wet beschreven voorstellen van Smith, zegt dat Smith had "vroeg haar hem de helft van haar liefde te geven; ze was vrij om de andere helft voor haar man te houden. 'Ze weigerde verzoek Smith's met hem te trouwen als een polyandrisch meervoud vrouw. ... Op 8 januari 1844 wet werd meegedeeld dat hij niet langer een raadgever van Smith in het Eerste Presidium."  (Wikipedia, William Law, Heiligen der Laatste Dagen)

 

Wat hebben we geleerd?

# 1. Joseph Smith heeft een bewezen geschiedenis van liegen over zijn relaties met andere vrouwen.

# 2. De LDS (Mormon) Kerk heeft een bewezen geschiedenis van de wereld te vertellen wat een eerlijk man Joseph Smith was.

Tot nu toe!

Een ding is zeker, nu dat de waarheid is, zijn meer mensen gaan twijfelen als Joseph Smith gelogen over andere dingen; zoals: 

● Het vinden van gouden platen? (Zie artikel)

en,

● Johannes de Doper hem bezoekende?  (Zie artikel)

 


 

Opmerking: De volgende links brengen u naar artikelen in het Engels; echter, er is een knop Google vertalen bovenaan de voorwerpen die kunnen worden gebruikt om de voorwerpen in andere talen vertalen:

 

LDS (Mormon) Serie:

Het Boek van Mormon
Joseph Smiths eerste visioen
Joseph Smith on Trial
Die Mysterieuze Gouden Platen
De val van het mormonisme
Boek van Mozes Veranderingen / Anachronismen
een getuige van Jezus Christus
Wat te zeggen tegen mormonen aan de deur
Predik mijn Gospel - A Guide to Zendingswerk
gezinsavondles 1
■  Enchantment - Magic en Geld Digging

Sub-pagina's in de LDS (Mormon) Serie

1. Joseph Smith heeft "kreeg de platen?"
2. Joseph Smith Geld Digging Accounts: 

Joseph Smith Money Digging Accounts (Hoofdpagina)
Willard Chase Account van de gouden platen
Fayette Lapham Account van de gouden platen
Peter Ingersoll Account van Money Smith's Graven Geschiedenis
De Amboy Journal <Bloeden Ghost Account
Interview met Martin Harris in Tiffany's Maandelijkse 1859

3. Joseph Smith 1826 glas op zoek Trial Getuigenissen / Records:

1826 Trial Getuigenissen  (Hoofdpagina)
AW Benton Account
Bisschop Tuttle Account
WD Purple Account
Nieuw Bewijsmateriaal en New Moeilijkheden
Bill van Justitie
LDS Accounts
Articles of Agreement

4. Joseph Smith First Vision Accounts: 

●  First Vision Accounts (Hoofdpagina)
1823 Slaapkamer Vision / Dream Accounts (achttien rekeningen uit de jaren 1820-jaren 1840 ...)
Slaapkamer visie rekening - "officiële versie" (Uittreksels uit de Geschiedenis van Joseph Smith, de profeet)
Joseph First Vision Smith was onbekend LDS verklaringen
(1832) met de hand geschreven verslag van het eerste visioen

(1834-1835) Joseph Smith's eerste gepubliceerde visie (welke elementen van de 1838 LDS bevat "Officiële" First Vision verhaal) van Joseph Smith

(1842) van Joseph Smith Sacred Grove Account - "Official LDS First Vision Account" - ook gevonden in Smith's 1838 Geschiedenis

5. De Engel en de gouden platen
6. Cumorah's Cave - Cameron J. Packer
7. Joseph Knight's Herinnering aan Vroege Mormon History
8. Boek van Mormon Printing Regelingen en Geschiedenis
9. The Trouble With Martin Harris (gemiddelde pittige citaten over Martin Harris genomen meestal van LDS bronmateriaal)
10. Inleiding - Richard Bushman 

 

International Artikelen:

11. mormonisme is een leugen / Joseph Smith was een fraude / De LDS kerk is niet waar

12. LDS priesterschap Lie / Myth

13. Verontrustende vroege versies van de Gouden Platen Stories

 

 

Joseph Smith heeft gelogen, mormoon, lds, hashtag, hash tag, hash-tag, #, polygamie, vrouw, vrouwen