joseph_smith_bedrieger  (Dutch)

Startpagina   christelijke artikelen   JW artikelen   LDS Series   katholieke   SDA   Contact   Donatie Pagina

 

Joseph Smith een bedrieger

Rich Kelsey

Joseph Smith

 

Opmerking: Vertaald met behulp van Google Translator, kijk dan op de citaten met de Engels versie voor de nauwkeurigheid; Ook, als je zou zorg te helpen verbeteren van de vertaling, stuur dan een e-mail globalevangelism@msn.com - aandacht Rich Kelsey.

 

 

In het jaar 1823 een jonge man genaamd Joseph Smith beweerde dat hij ervoer een hemelse visie. In 1827, Smith beweerde hij opgegraven een gouden plaat van de vroegere bewoners van Amerika; Vervolgens, in 1830 richtte hij wat nu heet De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.  

 

Vier jaar na de LDS (Mormon) Kerk [i] is opgericht, in 1834, de belangrijkste schrijver van Joseph Smith, Boek van Mormon getuigen, en Tweede ouderling aan de Kerk Oliver Cowdery wist van slechts één eerste visioen dat Joseph Smith beweerde dat hij meegemaakt; het visioen van Joseph Smith gezegd vond plaats in zijn slaapkamer. 

 

Dat 1823 visie werd gezegd dat het een door God gegeven antwoord op alle ernst verlangen van Joseph Smith om te weten:

 

"... De alle belangrijke informatie, als een opperwezen bestond ...?"  (Messenger en advocaat, Kirtland, Ohio, december 1834, vol.1, p.78)    

 

Tijdens het schrijven van een geschiedenis in het tijdschrift van de kerk op de stijging van de LDS kerk, Oliver Cowdery duidelijk gemaakt dat Joseph Smith wist niet of God bestond, totdat hij bad in zijn slaapkamer op,

 

"De avond, van de 21 september 1823" (Messenger en advocaat, Kirtland, Ohio, december 1834, vol.1, p.78)

 

Vergelijk dit met de officiële heilige bos First Vision verhaal dat voor het eerst werd gepubliceerd in de jaren 1840 en is wat de gemiddelde Mormon wordt onderwezen en gelooft in vandaag. Die visie verhaal heeft Joseph Smith met een goddelijke visitatie drie jaar eerder in 1820. Maar toch, waarom zou Joseph Smith willen weten

 

"... Als een opperwezen wel bestaan?"

 

in 1823, als hij had bezocht door God in 1820? Uiteraard is er iets ernstig mis is! Blijkbaar Joseph Smith niet zijn verhaal recht te houden.

 

Wat is de Waarheid? 

 

De huidige officiële 1820 Sacred Grove eerste visioen verhaal onbekend was in 1834.

 

Waarom? (Zie documentatie)

 

Misschien omdat ofwel het nooit gebeurd; of, Joseph Smith vertelde niet veel mensen over, met inbegrip van zijn goede vriend Oliver Cowdery? (zie documentatie)

 

In werkelijkheid: In het jaar 1820 in de hele jaren 1830 waren de enige Eerste visie verhaal mensen bewust van was 1823 slaapkamer visie Smith. (zie documentatie)

 

Toch is er nog veel meer mis met het beeld van de Kerk LDS verven van Joseph Smith dan alleen inconsistenties in zijn eerste visioen rekeningen - de echte Joseph Smith lijkt nauwelijks de man Mormonen psalmzingen in de Kerk van vandaag:

 

Ere de man
Ere de man die met Jehovah!
Gezalfd door die profeet en ziener.
Heilig om de laatste bedeling te openen,
Kings zal hem verheerlijken, en naties vereren.

Refrein
Hail to the Prophet, opgevaren naar de hemel!
Verraders en tirannen nu . vechten hem tevergeefs
Mingling met Goden, kan hij van plan om zijn broeders;
De dood kan de held niet opnieuw te veroveren.

 

Oorspronkelijke vordering van Joseph Smith naar roem was dat hij begraven schat kon zien door te kijken naar een ziener steen. (Zie documentatie)  

 

Boek van Mormon getuige Martin Harris sprak sterk van deskundigheid Smith's met een steen:

 

"Deze platen werden gevonden op de noordelijke punt van een heuvel twee mijl ten noorden van Manchester dorp. Jozef had een steen die werd gegraven uit de bron van Mason Chase, vierentwintig meter van het oppervlak. In deze steen kon hij veel dingen te zien mijn zekere kennis. Het was door middel van deze steen hij voor het eerst deze platen ontdekt." (Joel Tiffany, Interview met Martin Harris, Tiffany's Monthly, 1859, New York, p.163)

 

Con mannen van de dag Smith beweerde ook dat ze konden dingen zien, terwijl staren in ziener stenen, net als tovenaars op zoek naar kristallen bollen. De Mormoonse Kerk heeft een antwoord voor deze lastige geschiedenis - in tegenstelling tot de oplichters van de dag van Smith, Joseph Smith kon echt dingen te zien in zijn steen (zie documentatie).

 

LDS advocaat Gordon A. Madsen gebruikt deze verdediging in zijn BYU Studies werk:

 

"... Hij [Josiah Stowell] nadrukkelijk ontkende dat hij was misleid of bedrogen, integendeel hij positief wist de verdachte [Joseph Smith] kon de verblijfplaats van ondergrondse objecten onderscheiden ..." (Joseph Smith 1826 Trial: The Legal verkopen, BYU Studies, blz. 105) 

 

Hoeveel heiligen der laatste dagen hebben de tijd om hun eigen kerkgeschiedenis bestuderen genomen? Als ze dat doen, kunnen ze ook te weten komen dat vroege versies van de gouden platen verhalen klinken als verhalen van de vroege Amerikaanse folk-magie. (Zie documentatie)

 

Bijvoorbeeld, het spreken over Joseph Smith gaat naar de gouden platen te krijgen, zijn moeder Lucy uitgelegd:

 

"Op het moment van opwinding, Joseph werd overwonnen door de machten der duisternis, en vergat de veroordeling die op hem gelegd. Na een aantal verdere gesprek met de engel bij deze gelegenheid, werd Joseph toegestaan ​​om de steen weer op te wekken, toen hij zag de platen zoals hij eerder had gedaan. Hij stak meteen zijn hand aan te nemen, maar in plaats van het krijgen van hen, zoals hij verwacht, werd hij geworpen terug op de grond met veel geweld. Toen hij hersteld, de engel was gegaan, en hij stond op en keerde terug naar het huis huilen voor verdriet en teleurstelling." (Lucy Smith, biografieën, blz. 347)

 

Willard Chase onderbouwd rekening Lucy's:

 

"... Hij [Joseph Smith] weer bukte en streden om het boek te nemen, wanneer de geest sloeg hem weer, en sloeg hem drie of vier staven, en wonderbaarlijk deed hem pijn. Na het herstellen van zijn schrik, vroeg hij waarom hij kon de platen niet te verkrijgen; waartoe de geest gemaakt antwoord, want je hebt niet gehoorzaamd uw bestellingen Hij informeerde toen hij hen zou kunnen hebben, en werd aldus beantwoord: kom een jaar vanaf de dag van vandaag, en met u uw oudste broer, en. zij zullen u geworden." (Mormonisme, p.242)

 

En, hoeveel van de gelovigen zijn vertaling van de bijbel op de proef van Joseph Smith te zetten?

 

Verloren profetieën over Joseph Smith Gevonden?

 

Envision Mozes van het Oude Testament roem, het schrijven van een inleiding tot Genesis, (Mozes One) alleen te hebben oneerlijk Schriftgeleerden te verwijderen dat het werk van de Bijbelse canon. Envision corrupte schriftgeleerden ook gaan door de resterende hoofdstukken van Genesis en het verwijderen van duizenden andere woorden, die Mozes had geschreven. Dan, voor ogen God verheffen een ziener in de laatste dagen; die, onder goddelijke inspiratie, herstelde Mozes 'verloren woorden om hun oude zuiverheid:

 

"En dat ziener zal Ik zegenen, en zij die proberen te vernietigen hem zal beschaamd worden; voor deze belofte geef Ik u; want Ik zal u herinneren van generatie op generatie; en zijn naam wordt genoemd Jozef, en het zal geschieden nadat de naam van zijn vader; en hij zal zijn als zij u; [Mozes] voor de zaak, die de Heer voort zal brengen door zijn hand zal mijn volk te brengen tot zaligheid. "(Genesis 50:33)

 

Uit alle bijbels in de wereld, alleen de Bijbelvertaling van Joseph Smith bevat deze profetie; conventionele versies eindigen bij Genesis 50:26. De JST bevat een extra twaalf verzen eindigt bij Genesis 50:38. De "ziener" in de tekst vermeld wordt verwezen naar Joseph Smith. De naam van zijn vader was ook Jozef; en zijn er andere details in deze profetie die passen bij een andere veronderstelde verloren profetie over Smith:

 

"En op een dag, als de kinderen van de mensen zullen mijn woorden achten als niets en nemen velen van hen uit het boek dat gij zult schrijven, zie, Ik zal verwekken ander als Gij; en zij zullen opnieuw worden gehouden onder de kinderen van de mannen tussen maximaal zullen geloven. '(Mozes 1:41)

 

God is vermoedelijk tot Mozes spreekt over een boek van Mozes zal schrijven, en hoe mannen veel woorden er van af zal nemen; maar God zal opstaan ​​ander als Mozes en de ontbrekende woorden zijn

 

"Had opnieuw."

 

Toen Joseph Smith sprak Mozes 'verloren woorden om zijn schrijver, en toen realiseerde hij de zeer persoon gesproken wordt in de profetie was, dit was misschien wel een van de grootste gebeurtenissen in de geschiedenis van religie! Of, misschien was het een kale geconfronteerd leugen van grootse proporties?   (Zie documentatie)

 

Eén ding is zeker:

 

LDS Church leden (Mormonen) houden hun stichtende profeet in hoog aanzien:

 

'Joseph Smith, de profeet en ziener des Heren, heeft meer gedaan, dan Jezus alleen, voor het heil van de mensen in deze wereld dan enig ander mens die ooit heeft geleefd." (Leer en Verbonden 135: 3)

 

Toch hebben ze enig idee wie de echte Joseph Smith was? (Zie documentatie)

 

En als ze de tijd nemen meer informatie over hun stichtende profeet, zou ze zingen nog steeds lof aan de man?

 

 

Deel II: Joseph Smith - The Great Pretender

 

 


 

Opmerking: De volgende links brengen u naar artikelen in het Engels; echter, er is een knop Google translate bovenaan de voorwerpen die kunnen worden gebruikt om de voorwerpen vertalen naar andere talen:

 

LDS (Mormon) Serie:

 

Het Boek van Mormon

Joseph Smiths eerste visioen
Joseph Smith on Trial
die mysterieuze Gouden Platen
De val van het mormonisme
Boek van Mozes Veranderingen / Anachronismen
een getuige van Jezus Christus
Wat te zeggen tegen mormonen aan de deur
Predik mijn evangelie - A Guide to Zendingswerk
gezinsavondles 1
Enchantment - Magic en geld Graven

Sub-pagina's in de LDS (Mormon) Serie

1. Joseph Smith heeft "kreeg de platen?"

2. Joseph Smith Geld Digging Accounts: 

●  Joseph Smith Geld Graven Rekeningen (hoofdpagina)
Willard Chase Account van de gouden platen
Fayette Lapham Account van de gouden platen
Peter Ingersoll Account van Money Smith's Graven Geschiedenis
●  De Amboy Journal <Bloeden Ghost Account
●  Interview met Martin Harris in Tiffany's Maandelijkse 1859

 

3. Joseph Smith 1826 glas op zoek Trial Getuigenissen / Records:

1826 Trial Getuigenissen  (hoofdpagina)
AW Benton Account
bisschop Tuttle Account
WD Paars Account
Nieuw Bewijsmateriaal en New Moeilijkheden
Bill van Justitie
LDS Accounts
De artikelen van de Overeenkomst

 

4. Joseph Smith eerste visioen Accounts: 

●  First Vision Rekeningen (hoofdpagina)
1823 Slaapkamer Vision / Dream Rekeningen (achttien rekeningen uit de jaren 1820-jaren 1840 ...)
Slaapkamer visie gehouden - "officiële versie" (Uittreksels uit de Geschiedenis van Joseph Smith, de profeet)
Joseph First Vision Smith was onbekend LDS verklaringen
(1832) met de hand geschreven verslag van het eerste visioen

(1834-1835) Joseph Smith's eerste gepubliceerde visie (welke elementen van de 1838 LDS bevat "officiële" First Vision verhaal) van Joseph Smith

(1842) van Joseph Smith heilige bos Account - "Officiële LDS First Vision Account" - ook gevonden in Smith's 1838 Geschiedenis

 

5. De engel en de gouden platen
6. Cumorah's Cave - Cameron J. Packer
7. Joseph Knight's Herinnering aan Vroege Mormon Geschiedenis
8. Boek van Mormon Printing Regelingen en Geschiedenis
9. The Trouble With Martin Harris (gemiddelde pittige citaten over Martin Harris genomen meestal van LDS bronmateriaal)
10. Inleiding - Richard Bushman 

 

International Artikelen:

11. mormonisme is een leugen / Joseph Smith werd een fraude / De LDS kerk is niet waar

12. LDS priesterschap Lie / Mythe - het verhaal van Johannes de Doper een bezoek aan Joseph Smith en Oliver Cowdery 

13. Verontrustende vroege versies van de Gouden Platen Stories

14. Joseph Smith Lied

15. Joseph Smith - The Great Pretender

 

  

[I] "De kerk leert dat het een voortzetting van de Kerk van Christus in 1830 opgericht door Joseph Smith. Deze originele kerk onderging een aantal naamswijzigingen tijdens de jaren 1830, de Kerk van Jezus Christus, de Kerk van God wordt genoemd, en dan in 1834, werd de naam officieel veranderd in de kerk van de Heiligen der Laatste Dagen. "(De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, Wikipedia)

 

 

Joseph Smith, con-man, oplichter, oplichter, fraude, gelogen, leugenaar, lig, leugens