Joseph_Smith (Danish)

Hjemmeside   kristne Artikler   JW Artikler   LDS Series   katolske   SDA   Kontakt   Donation side

Joseph Smith løj

Da han sagde, at han kun havde en kone.

Joseph Smith

 

Bemærk: Oversat ved hjælp af Google Translator, skal du kontrollere citater med den engelske version for nøjagtighed; Også, hvis du vil sørge for at hjælpe med at forbedre oversættelsen, så send en e-mail globalevangelism@msn.com - opmærksomhed Rich Kelsey.

 

Mitt Romney Reminiscing (om Emma som Josef eneste kone) - BYU Adresse 2014/11/18

 

 

På 10 November 2014 en overskrift i New York Times præciseret:

Det er officielt: Mormon Grundlægger havde op til 40 Wives

 

De indledende ord i New York Times artikel udtalte:

"Mormon ledere har anerkendt for første gang, at kirkens grundlægger og profet, Joseph Smith, portrætteret i kirkens materialer som en loyal partner til hans kærlige ægtefælle Emma, ​​tog så mange som 40 koner, nogle allerede gift og en kun 14 år gammel." (NY Times artikel, 10 November 2014)

Kontrast dette med Joseph Smiths ord:

»Alt, hvad denne kirke Kristi blevet bebrejdet med forbrydelsen hor og polygami, vi erklærer, at vi tror, ​​at en mand skal have, men en hustru, og en kvinde, men en mand ... Vi ønsker disse lærdomme at blive undervist af alt, hvad der er i ministeriet, at de mennesker kan kende vores tro respekterer dem, og også for at korrigere den offentlige mening i forhold til kirken. " (Millennial Star, januar, 1844, Vol. 4, No. 9, s.144)

Joseph Smith fortsatte med at sige:

"Hvad en ting, det er for en mand at blive beskyldt for at begå utroskab, og havde syv koner, når jeg kan kun finde en. Jeg er den samme mand, og så uskyldig, som jeg var fjorten år siden." (History of the Church 6, maj 1844, s. 411)

Et hundrede og 70 år senere, LDS (Mormon) Kirke gjorde det utænkelige: de kaldte deres stiftende profet en løgner.

Hvorfor?

I New York Times artikel, SDH Kirken historiker Ældste Steven E. Snow forklarede:

"Der er så meget derude på internettet, som vi følte, at vi skyldte vores medlemmer et sikkert sted, hvor de kunne gå for at få pålidelige, trosfremmende oplysninger, der var sandt om nogle af disse mere vanskelige aspekter af vores historie." (NY Times artikel, 10 november 2014)

Ældste Snow fortsatte med at sige:

"Vi er nødt til at være sandfærdige, og vi er nødt til at forstå vores historie." (NY Times artikel, 10 november 2014)

Det er klart, i dag LDS (Mormon) Kirke står over for en alvorlig krise; fordi, med folk, der søger på internettet sandheden er ved at blive kendt.

Her er et eksempel:

"Det er en kendsgerning, så kendt, at De Tolv og deres tilhængere har forsøgt at bære denne åndelige kone forretning i hemmelighed ... og er gået til de mest skamfulde og desperate længder, for at holde det fra offentligheden ... Jeg kunne bringe fakta, som kan etableres i alle domstol, i forhold til disse modbydelige vederstyggeligheder praktiseret under antræk af religion, der ville gøre menneskeheden rødme. " (Sidney Rigdon, Første Præsidentskab Rådgiver, Messenger and Advocate, Oktober 1844, Vol. 1, No. 1)

 

Om dette emne Richard Bushman, som er en velkendt LDS forfatter / taler, sagde:

"I stigende grad lærere og kirkens ledere på alle niveauer bliver kontaktet af Sidste Dages Hellige, som har mistet tilliden til Joseph Smith og de ​​grundlæggende mirakuløse begivenheder i kirkens historie. De tvivler det første syn, Mormons Bog, mange af Josephs åbenbaringer, og meget udover. De falder i tvivl efter at gå på internettet og finde chokerende oplysninger om Joseph Smith baseret på dokumenter og forhold, de aldrig havde hørt før. Et overraskende antal havde ikke kendt om Joseph Smiths plural koner. ... Når de kommer på tværs af denne information i en kritisk bog eller læse det på en af de utallige kritiske internetsider, de føler som om de var blevet introduceret til en Joseph Smith og en Kirkens historie, de havde aldrig kendt før. ... Alt ændrer sig. Hvad er de til at tro? " (Richard Bushman introduktion papir til 2008 sommer seminar den, "Joseph Smith og hans kritikere," givet 29 juli 2008.)

 

SDH-kirken har nu reageret på spørgsmålet om Joseph Smiths plural ægteskaber med dette nyligt offentliggjorte, anonym arbejde:

"Når Gud befaler en vanskelig opgave, sender han nogle gange yderligere budbringere for at tilskynde sit folk til at adlyde. I overensstemmelse med dette mønster, Joseph fortalte associates at en engel viste sig for ham tre gange mellem 1834 og 1842 og befalede ham at gå videre med flerkoneri, da han tøvet med at bevæge sig fremad. I løbet af tredje og endelige udseende, englen kom med draget sværd og truede Joseph med ødelæggelse, medmindre han gik frem og adlydt fuldt.

Fragmentarisk tyder på, at Joseph Smith handlede på englens første kommando ved at gifte sig en pluralistisk kone, Fanny Alger, i Kirtland, Ohio, i midten af ​​1830'erne. Adskillige sidste dages hellige, som havde boet i Kirtland rapporterede årtier senere, at Joseph Smith havde giftet Alger, der boede og arbejdede i Smith husstand, efter at han havde fået hendes samtykke, og at hendes forældre. Der vides kun lidt om dette ægteskab, og intet er kendt om samtalerne mellem Joseph og Emma om Alger.

Kirken anerkender bidrag lærde til den historiske indhold præsenteres i denne artikel; deres arbejde anvendes med tilladelse.« (flerkoneri i Kirtland og Nauvoo, hentes på 2014/11/15 fra LDS.org)

 

Mormons Bog vidne, skriftklog, og assisterende Kirkens præsident, Oliver Cowdery kaldte Joseph Smiths forhold til Fanny Alger:

"En beskidt, nasty, filthy affære ..." (som registreret i en januar 1838 brev skrevet af Oliver bror Warren Cowdery, The Mormon Kingdom, vol. 1, s. 27)

Oliver blev udelukket kort tid senere i april 1838.

 

Oliver var ikke den eneste vigtige LDS leder skal udelukket på problemer med Josefs anliggender:

I 1844, efter at Jane lov nægtede Joseph Smiths forslag om at gifte sig med hende, Jane mand William Law blev udelukket. 

"Lov og hans kone sluttede sig til Kirken af ​​Sidste Dages Hellige i 1836, gennem de bestræbelser, John Taylor og Almon W. Babbitt. Han førte en gruppe canadiske hellige til Nauvoo, Illinois, i 1839 og i 1841, Joseph Smith valgte ham at være medlem af Det Første Præsidentskab.

Som tiden skred frem, blev lov plaget af visse praksis Smith. ... Det var Smiths skjult praksis med polygami, som forårsagede lov til helt at adskille sig selv. Rygter cirkulerede at Smith havde fremsat flere forslag til lov kone Jane, under den forudsætning, at Jane lov ville træde et polyandri ægteskab med Smith. Lov og hans kone bekræftede, at disse rygter var sande. ... Jane hævdede, at Smith besøgte hende om natten, hvor han vidste, at William ikke ville være hjemme og propositioned hende, hvilket tyder på hende, at det var Guds vilje, at hun indgår en polyandri ægteskab med Smith. Jane Law beskrev Smiths forslag, siger, at Smith havde »bad hende om at give ham halvdelen hendes kærlighed; hun var frit for at beholde den anden halvdel for sin mand. " Hun nægtede Smiths anmodning om at gifte sig med ham som en polyandri plural kone. ... Den 8. januar 1844 blev loven informeret om, at han ikke længere var rådgiver til Smith i Det Første Præsidentskab.« (Wikipedia, William Law, Sidste Dages Hellige)

 

Hvad har vi lært?

# 1. Joseph Smith har en dokumenteret historie for at lyve om sine relationer til andre kvinder.

# 2. LDS (Mormon) Kirke har en dokumenteret historie at fortælle verden, hvad en ærlig mand Joseph Smith var.

Indtil nu!

Åh min, en tidligere hvidkalket, kastet i havet af glemsomhed, tabt i tågen af ​​"trofaste historie", grelle-pinligt-fiaskoen, er blevet uddybet op og sat under et spotlight for alle at se. Nu, sandheden er ude, er flere mennesker kommer til at sætte spørgsmålstegn ved, om Joseph Smith løj om andre ting; såsom: 

● Finde gyldne plader? (Se artikel)

og

● Johannes Døberen besøger ham?  (Se artikel)

 


 

Bemærk: De følgende links fører dig til artikler på engelsk; Men der er en Google translate knap på toppen af de artikler, som kan anvendes til at omsætte de artikler andre sprog:

 

LDS (Mormon) Serie:

Mormons Bog
Joseph Smiths første syn
Joseph Smith den Trial
De Mystiske Golden Plader
Fald mormonismen
Mosebog Ændringer / anakronismer
Endnu et vidne om Jesus Kristus
Hvad skal man sige til mormonerne ved døren
Forkynd mit Gospel - En guide til missionering
familieaftenlektion 1
■  Enchantment - Magic og penge Udgravning

Underordnede sider i LDS (Mormon) Series

1. Joseph Smith har "fået pladerne?"
2. Joseph Smith Money Udgravning konti: 

●  Joseph Smith Money Udgravning konti (Forside)
Willard Chase hensyn til Gold Plader
Fayette Lapham højde for Gold Plader
Peter Ingersoll hensyn Smiths Money Digging Historie
●  The Amboy Journal <Blødning Ghost konto
●  Interview med Martin Harris i Tiffanys Månedlig 1859

3. Joseph Smith 1826 Glas Looking Trial Vidnesbyrd / Records:

1826 Trial vidneudsagn  (Hovedside)
AW Benton konto
Bishop Tuttle konto
WD Purple konto
nye beviser og nye vanskeligheder
Bill of Justice
LDS Konti
vedtægter

4. Joseph Smith First Vision konti: 

●  første syn Accounts (Forside)
1823 Bedroom Vision / Drøm Accounts (atten regnskab fra 1820'erne-1840'erne ...)
Bedroom vision konto - "officielle version" (Uddrag af History of Joseph Smith, profeten)
Joseph Smiths første syn var ukendt SDH erklæringer
(1832) Joseph Smiths hånd skriftlig redegørelse om det første syn

(1834-1835) Joseph Smiths første offentliggjorte vision (som indeholder elementer af 1838 LDS "Official" første syn historie)

(1842) Joseph Smiths hellige lund Konto - "Official LDS første syn konto" - også fundet i Smiths 1838 Historie 

5. Angel og Gold Plates

6. Cumora Hule - Cameron J. Packer

7. Joseph Knights erindring om Early Mormon History

8. Mormons Bog Printing Arrangementer og Historie

9. Problemet med Martin Harris (Ondskabsfuld citater om Martin Harris taget hovedsagelig fra LDS kildemateriale)

10. Indledning - Richard Bushman  

 

Internationale artikler:

11. Mormonismen er en løgn / Joseph Smith var bedrageri / SDH-kirken er ikke sandt

12. LDS Præstedømme Lie / Myte - historien om Johannes Døberen besøger Joseph Smith og Oliver Cowdery 

13. Foruroligende tidlige versioner af guldpladerne Stories

 

 

 

joseph smith, polygami, kone, koner, løgn, løj