joseph_smith  (Norwegian)

Hjemmeside   kristne Artikler   JW Artikler   LDS serien   katolske   SDA   Kontakt   Donation Side

Joseph Smith Lied

Da han sa at han bare hadde en kone.

Joseph Smith

 

 

Merk: Oversatt ved hjelp av Google Oversetter, vennligst sjekk sitater med engelsk versjon.

 

 

På den 10 november 2014 en overskrift i New York Times stavet ut:

Det er offisielt: Mormon Grunnlegger Hadde Opptil 40 Wives

 

Åpningsordene i New York Times artikkel uttalte:

"Mormon ledere har erkjent for første gang at kirkens grunnlegger og profet, Joseph Smith, portrettert i kirke materialer som en lojal partner til sin kjærlig partner Emma, ​​tok så mange som 40 koner, noen allerede gifte og en bare 14 år gammel." (NY Times artikkel, 10 november 2014)

Kontrast til dette med Joseph Smiths ord:

"Ettersom denne Kristi kirke har blitt bebreidet med kriminalitet av hor og polygami, erklærer vi at vi tror, ​​at en mann skal ha, men en kone, og en kvinne, men en mann ... Vi ønsker disse læresetningene å bli undervist av alle som er i departementet, at folk kan kjenne vår tro respektere dem, og også for å korrigere det offentlige sinn i forhold til kirken. " (Millennial Star, januar 1844, Vol. 4, nr 9, p.144)

Joseph Smith fortsatte med å si:

"Hva en ting det er for en mann å bli anklaget for å begå ekteskapsbrudd, og hadde sju koner, når jeg bare kan finne en. Jeg er den samme mannen, og så uskyldig som jeg var fjorten år siden." (History of the Church 6, mai 1844, s. 411)

Ett hundre og sytti år senere, gjorde LDS (Mormon) Kirke det utenkelige: de kalte deres grunnleggelsen profet en løgner.

Hvorfor?

I New York Times artikkel, LDS Kirkens historiker Elder Steven E. Snow, forklarte:

"Det er så mye der ute på Internett som vi følte vi skylder våre medlemmer et trygt sted hvor de kunne gå for å få pålitelig, trosfremmende informasjon som var sant om noen av disse mer vanskelige sider ved vår historie." (NY Times artikkel, 10 november 2014)

Eldste Snow fortsatte med å si:

"Vi må være sannferdig, og vi trenger å forstå vår historie." (NY Times artikkel, 10 november 2014)

Selvfølgelig, i dag LDS (Mormon) Kirken står overfor en stor krise; fordi, med folk søke på Internett sannheten blir kjent.

Her er et eksempel:

"Det er et faktum, så godt kjent, at De tolv og deres tilhengere har forsøkt å bære denne åndelige kone virksomhet i hemmelighet ... og har gått til de mest skammelige og desperate lengder, for å holde den fra publikum ... Jeg kunne bringe fakta som kan etableres i noen domstol, i forhold til disse vile vederstyggeligheter praktisert under drakt av religion som ville gjøre menneskeheten rødme. " (Sidney Rigdon, første presidentskap rådgiveren, Messenger og Advocate, oktober 1844, Vol. 1, nr 1)

 

På dette emnet, Richard Bushman, som er en velkjent LDS forfatter / høyttaler, sa:

"Stadig lærere og kirkeledere på alle nivåer blir kontaktet av Siste Dagers Hellige som har mistet tillit til Joseph Smith og de ​​grunnleggende mirakuløse hendelsene i kirkehistorien. De tviler på det første syn, Mormons bok, mange av Josefs åpenbaringer, og mye foruten. De faller i tvil etter å gå på internett og finne sjokkerende informasjon om Joseph Smith basert på dokumenter og fakta de aldri hadde hørt før. Overraskende mange hadde ikke visst om Joseph Smiths flertall koner. ... Når de kommer over denne informasjonen i en kritisk bok eller lese det på en av de utallige kritiske internettsider, de føler seg som om de hadde blitt introdusert til en Joseph Smith og Kirkens historie de aldri hadde kjent før. ... Alt forandrer seg. Hva er det de til å tro? " (Richard Bushman innledning papir til 2008 sommerseminar, "Joseph Smith og hans kritikere," gitt 29. juli 2008.)

 

LDS kirke har nå svart på emnet av Joseph Smiths flertall ekteskap med dette nylig publisert, anonym arbeid:

"Når Gud befaler en vanskelig oppgave, sender han noen ganger ekstra bud for å oppmuntre sitt folk til å adlyde. I samsvar med dette mønsteret, Joseph fortalte kollegaer at en engel seg for ham tre ganger mellom 1834 og 1842 og befalte ham å fortsette med flergifte når han nølte med å gå videre. Under den tredje og siste opptreden, kom engelen med løftet sverd, truende Joseph med ødeleggelse med mindre han gikk frem og adlød budet fullt.

Fragmentarisk bevis tyder på at Joseph Smith handlet på engelens første kommandoen ved å gifte seg et flertall kone, Fanny Alger, i Kirtland, Ohio, på midten av 1830-tallet. Flere Siste Dagers Hellige som hadde bodd i Kirtland rapporterte tiår senere at Joseph Smith hadde giftet Alger, som bodde og jobbet i Smith husstand, etter at han hadde fått hennes samtykke, og at foreldrene hennes. Lite er kjent om dette ekteskapet, og ingenting er kjent om samtaler mellom Joseph og Emma om Alger.

Kirken erkjenner bidrag av forskere til historisk innhold presentert i denne artikkelen; arbeidet deres er brukt med tillatelse. "(Flergifte i Kirtland og Nauvoo, funnet på 11-15-2014 fra LDS.org)

 

Mormons bok vitnet, skriftlærde, og assisterende Kirkens president, heter Oliver Cowdery Joseph Smiths forhold til Fanny Alger:

"En skitten, ekkel, skitten affære ..." (som registrert i en januar 1838 brev skrevet av Oliver bror Warren Cowdery, The Mormon Kingdom, vol. 1, s. 27)

Oliver ble utelukket en kort tid senere i april, 1838.

 

Oliver var ikke det eneste viktige LDS leder å bli bannlyst i løpet av problemer med Joseph anliggender:

I 1844, etter at Jane Law nektet Joseph Smith forslag om å gifte seg med henne, ble Janes mann William Law bannlyst. 

"Law og hans kone kom til kirken de siste dagers hellige i 1836, gjennom innsatsen til John Taylor og Almon W. Babbitt. Han ledet en gruppe kanadiske helgener til Nauvoo, Illinois, i 1839 og i 1841, Joseph Smith valgte ham å være et medlem av Det første presidentskap.

Etter hvert Law ble plaget av visse praksiser av Smith. ... Det var Smiths skjult praksis med polygami som forårsaket lov å fullstendig skille seg. Rykter sirkulert at Smith hadde gjort flere forslag til lov kone Jane, under forutsetningen at Jane Law ville legge inn et polyandrous ekteskap med Smith. Law og hans kone bekreftet at disse ryktene var sanne. ... Jane hevdet at Smith besøkte henne om natten når han visste at William ikke ville være hjemme og propositioned henne, noe som tyder på henne at det var Guds vilje at hun inngå en polyandrous ekteskap med Smith. Jane Law beskrevet Smiths forslag, sier at Smith hadde "ba henne om å gi ham halvparten hennes kjærlighet; hun var på frihet til å holde den andre halvparten for sin mann. » Hun nektet Smith forespørsel om å gifte seg med ham som en polyandrous flertall kone. ... Den 8. januar 1844, Law ble informert om at han ikke lenger var rådgiver for Smith i Det første presidentskap." (Wikipedia, William Law, Latter Day Saints)

 

Hva har vi lært?

# 1. Joseph Smith har en dokumentert historie for å lyve om sine relasjoner med andre kvinner.

# 2. LDS (Mormon) Kirken har en dokumentert historie å fortelle verden hva en ærlig mann Joseph Smith var.

Inntil nå!

En ting er sikkert, nå som sannheten er ute, er flere mennesker kommer til å stille spørsmål om Joseph Smith løy om andre ting; for eksempel: 

● Finne gullplatene? (Se artikkel)

og

● døperen Johannes besøker ham?  (Se artikkel)

 


 

Merk: Følgende lenker vil ta deg til artikler på engelsk; men det er en Google overs knappen på toppen av artiklene som kan brukes til å oversette artikler til andre språk:

 

LDS (Mormon) Serie:

The Book of Mormon
Joseph Smiths første syn
Joseph Smith on Trial
de mystiske gullplatene
The Fall of mormon
Book of Moses Endringer / anakronismer
Et annet testamente om Jesus Kristus
Hva skal man si til mormonere på døren
Forkynn mitt evangelium - En veiledning i misjonærarbeidet
Family Home Evening Leksjon 1
■  Enchantment - Magic og penger Digging

Undersider i LDS (Mormon) Series

1. Joseph Smith har "fått platene?"
2. Joseph Smith Penger Digging kontoer: 

Joseph Smith Money Digging Accounts (Hovedside)
Willard Chase Account av gullplatene
Fayette Lapham Account av gullplatene
Peter Ingersoll-konto av Smiths Money Digging Historie
The Amboy Journal <Bleeding Ghost konto
Intervju med Martin Harris i Tiffanys Månedlig 1859

3. Joseph Smith 1826 Glass Looking Trial Vitnesbyrd / Records:

1826 Trial Vitnesbyrd  (Hovedside)
AW Benton konto
biskop Tuttle konto
WD Lilla konto
nye bevis og nye vanskeligheter
Bill of Justice
LDS kontoer
statutter

4. Joseph Smith første syn kontoer: 

Første Vision Accounts (Hovedside)
1823 Soverom Vision / drøm Accounts (atten regnskap fra 1820-årene-1840-tallet ...)
soverom visjon konto - "offisielle versjonen" (Utdrag fra History of Joseph Smith, profeten)
Joseph Smiths første syn var ukjent LDS uttalelser
(1832) Joseph Smiths hånd skriftlig redegjørelse for første syn

(1834-1835) Joseph Smiths første publiserte visjon (som inneholder elementer av 1838 LDS "offisielle" første syn historie) ● (1842) Joseph Smiths Sacred Grove Konto - "Official LDS første syn konto" - også funnet i Smiths 1838 History 

5. The Angel og gullplatene
6. Cumorah hule - Cameron J. Packer
7. Joseph Knight erindring av Early Mormon History
8. Mormons bok Skrive Ordninger og historie
9. The Trouble With Martin Harris (bety dristig sitater om Martin Harris tatt hovedsakelig fra LDS kildemateriale)
10. Innledning - Richard Bushman 

 

Internasjonale artikler:

11. mormonismen er en løgn / Joseph Smith var en svindel / The LDS kirken er ikke sant

12. LDS preste Lie / Myth - historien om døperen Johannes besøker Joseph Smith og Oliver Cowdery 

13. Urovekkende Tidlige versjoner av gullplatene Stories

 

Joseph Smith løy, Mormon lds, hashtag, hash tag, hash-tag, #, polygami, kone, koner