Mormonizma_je_laž  (Bosnian)

Početna   Christian Članci   JW članovima   LDS serije   katoličke   SDA   Kontakt   Donacija Page

 

Mormonizma je laž / Joseph Smith je prevara / LDS Crkva nije istina

 

Izvodi iz LDS.org:

Joseph Smith Korištenje Vidovnjaka Stones

 

Napomena: Prevedeno pomoću Google Translator, provjerite citati sa engleska verzija za točnost; Također, ako bi stalo da pomogne poboljšati prevođenje, molimo vas e-mail globalevangelism@msn.com - pažnju Rich Kelsey. [Ensign Magazin] Ensign Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana je na engleskom jeziku magazina za odrasle.

 

 

[Ensign Magazine, juli 1993]

 

A Treasured Testament

 

 

Po Elder Russell M. Nelson

 

Kvoruma Dvanaest apostola

 


 

Russell M. Nelson

 

Adaptirano iz navedenoj adresi 25. jun 1992 na seminaru za nove predsjednike misija, Misionarska Centra za obuku, Provo, Utah.

 

A Treasured Testament

...

 

Detalji ove čudesne metode prevođenja još uvijek nije u potpunosti poznat. Ipak, mi imamo nekoliko dragocenih uvid. David Whitmer je napisao:

 

"Joseph Smith bi stavio Vidovnjak kamen u šešir, i staviti svoje lice u šeširu, crtež je usko oko njegovo lice da isključi svjetlo; iu mraku duhovnom svjetlu će sjaj. Izgleda komad nešto nalik pergamentu, a na koje su se pojavile na pisanje. Bi se pojaviti jedan lik u vrijeme, i pod bilo je tumačenje na engleskom jeziku. Brat Joseph bi se očitati na engleskom Oliver Cowdery, koji mu je bio glavni pisar, a kada je zapisano i ponovio da brat Joseph da vidi da li je to bilo točno, onda bi nestati, a drugi lik sa tumačenjem će se pojaviti. Tako je Knjiga Mormona je preveden od dar i moć Boga, a ne od strane bilo snage čovjeka. "(David Whitmer, adresu za sve vernike u Hristu, Richmond, Mo .: np, 1887, str. 12.)

...

 

 


 

 

[Ensign Magazine, Jan 2013]

 

Veliki i prekrasnim li su Revelations Boga

 

Gerrit DIRKMAAT

 

Church History Department

 


 

 


Joseph Smith Primljeni Revelations kroz Power of God

one koji su vjerovali da je Joseph Smith otkrića sadržanih glas Gospoda govoreći da ih je prihvatila čudesne načine na koje su primili otkrića. Neki od najranijih otkrovenja Proroka Joseph je prošao kroz isti način na koji je preveo Knjiga Mormona iz zlatne ploče. U kamenu kutiju zlatne ploče, Joseph našli ono Knjiga Mormona proroka nazivaju "tumači" ili "kamen, koji će sijati dalje u mraku k svjetlu" (Alma 37: 23-24). On je opisao kao instrument "spektakla", a iz koristeći starozavjetnog izraza, Urim i Tumim (vidjeti Izlazak 28:30).

On je također ponekad primijeniti pojam na druge kamenje je posjedovao, pod nazivom "Vidovnjak kamenje", jer su mu pomagali u primanju otkrića kao vidovnjak. Poslanik dobio neke rane otkrića kroz korištenje tih Vidovnjak kamenja. Na primjer, ubrzo nakon Oliver Cowdery došao da služi kao pisar za Joseph Smith kako je preveo ploče, Oliver i Joseph raspravlja značenje biblijske prolaza i tražio odgovor kroz otkrivenje. Joseph je objasnio: "A razlika u mišljenju koje proizlaze između nas o računu John apostola ... da li je umro, ili je nastavio; smo međusobno dogovore da riješe ga Urim i Tumim. "U odgovoru, Joseph Smith dobio otkrivenje sada poznat kao član 7 i doktrinu pakta, koji su ih obavijestili da je Isus rekao apostol Jovan," Ti ćeš čekati dok ne dođem u moju slavu "(D & C 7: 3).

Podaci ukazuju na to da ubrzo nakon osnivanja crkve u 1830, Poslanik prestao koristeći Vidovnjak kamenje kao redovni sredstvo primanja otkrića. Umjesto toga, on je diktirao otkrića nakon raspitivao Gospoda bez zapošljavaju vanjski instrument.


...

 

 


 

 

[Ensign Magazine, septembar 1977]

 

"Do poklon i Power of God"

Richard LLOYD ANDERSON

 

 


 

...

Osoba koja najbolje oslikava Martin Harris je vjerojatno Edward Stevenson, jer je sa svjedokom proveo gotovo dva mjeseca nakon što će Ohio ga otpratiti natrag u Utah u 1870. Na sredstvo prevođenja Stevenson prijavio, "On je rekao da je Poslanik posedovao vidovnjak kamen, kojim je omogućeno da se prevede kao i Urim i Tumim, kao i za praktičnost je on tada koristio Vidovnjak kamen."Nakon Martin Harris izgubili deo prevoda učinjeno u 1828, Oliver Cowdery postao glavni pisar za cijeli Knjiga Mormona kao što je sada ispisati.

Krajem ovog novog rada od 1829, David Whitmer povremeno gledao, a potom je govorio o Vidovnjak kamena.

...

 

 


 

 

[LDS.org preuzete Jul 2014]

 

Knjiga Mormona Translation

 

 

 

Joseph Smith i njegova pisara napisao dva instrumenta koji se koriste u prevođenju Knjiga Mormona. Prema svjedocima prevoda, kada je Joseph pogledao u instrumente, riječi Pisma pojavio na engleskom jeziku. Jedan instrument, zove u Knjizi Mormona na "tumači", bolje poznat svetaca posljednjih dana danas kao "Urim i Tumim." Joseph pronašao prevodioci sahranjen u brdu sa tablicama. Oni koji su vidjeli tumači ih je opisao kao jasan par kamenja povezane sa metalnim RIM. Knjiga Mormona iz ovog instrumenta, zajedno sa svojim grudima, kao uređaj za "čuvati i sačuvana od ruke Gospoda" i "izrekao iz generacije u generaciju, u svrhu tumačenja jezika."

 

Drugi instrument, koji Joseph Smith je otkrio u zemlji godinama prije nego što je uzeo zlato ploče, bila je mala ovalna kamena, ili "Onaj koji vidi kamen." Kao mladić u 1820s, Joseph Smith, kao i ostali u svom danu, koristi Vidovnjak kamena tražiti izgubio objekata i zakopano blago. Što Joseph rasla da razumiju svoje proročki poziv, on je saznao da je mogao koristiti ovaj kamen za viši smisao prevođenja Pisma.

 

...

 

 


 

 

[Ensign Magazine, jun 1994]

 

Izdvajamo u Poslanikov život

 

 


 

 


A vremensku liniju nekih ključnih događaja u životu i ministarstvo Joseph Smith

...

 

20 mar 1826: Pokušali i oslobođen na izmišljene zadužen kao "neuredno osobu," South Bainbridge, Chenango County, New York. New York zakonom definisano neuredno osoba što je, između ostalog, skitnica ili azila proroka je optužen i "izgubljene stvari.": Prvog punjenja bila lažna i da je napravio samo da uzrokuje probleme; Joseph korištenje vidovnjak kamen da vidi stvari koje drugi ne mogu vidjeti golim okom doveo drugog punjenja. Oni koji su doveli su optužbe očito zabrinut da Joseph mogao prevariti svog poslodavca, Josiah Stowell, od malo novca. Svjedočenje gospodina Stowell jasno je rekao da to nije bilo tako i da je verovao Joseph Smith. 2

 

 

S obzirom da se gore Citat sadrži sljedeće odgovarajuće bilješka reference:

 

 Gordon A. Madsen, "Joseph Smith 1826 Pretresno: Pravni Setting" Brigham Young University Studies, Spring 1990, str. 93.

 

Okrenimo se Madsen rad da vidi ono što je on pisao o svjedočenju Stowell-a:

 

"Ključni iskaz, po mom mišljenju, je li to Jošijina Stowell. ... 'Da je pozitivno znao da je zatvorenik [Joseph Smith] može reći i ispoveda umjetnost video tih vrijednih blaga kroz medij rekao kamena." (Joseph Smith je 1826 Pretresno:. Pravni Setting, BYU studije, str 105)

 

 

 

 


 

Napomena: Sljedeći linkovi će vas odvesti na članke na engleskom jeziku; Međutim, tu je Google Prevodilac gumb na vrhu članaka koji se mogu koristiti za prevođenje tekstova na druge jezike:

 

LDS (Mormon) Serija:

■  Knjiga Mormona

■  Joseph Smith Prva vizija

■  Joseph Smith on Trial

■  Oni Mysterious Golden Ploče

■  The Fall mormonizma

■  knjiga Mojsijeva Promjene / anahronizama

■  Drugi Testament Isusa Krista <(Doktrina sveštenstvu opovrgnuta)

■  Šta reći da Mormoni na vratima

■  Preach Moj Gospel - Vodič za Missionary Service 

■  Family Home Evening Lekcija 1

■  Enchantment - Magic i Money kopanja

 


 

■  podstranice u LDS (Mormon) Serija

 

1. Joseph Smith je "dobio tablice?"
2. Joseph Smith Novac računi kopanja: 

●  Joseph Smith Money računa kopanja (Glavna stranica)
●  Willard Chase račun Gold Ploče
●  Fayette Lapham račun Gold Ploče
●  Peter Ingersoll račun Smith novca kopanja Istorija
●  U Amboy Journal <Krvarenje Ghost račun
●  Intervju sa Martin Harris u Tiffanyja Mjesečno 1859

3. Joseph Smith 1826 Looking Glass Pretresno Svjedočanstva / Records: 

1826 Pretresno Svjedočanstva  (Glavna stranica)
AW Benton račun
Bishop Tuttle račun
WD Purple račun
nove dokaze i nove nevolje
Bill pravde
LDS Računi
članovima Sporazuma

4. Joseph Smith Prva vizija računa: 

Prvo Vision računa (Glavna stranica)
1823 Spavaća soba Vision / Dream računa (osamnaest račune iz 1820s-1840-tih ...)
Spavaća soba viziju računa - "Službeni verzija" (Izvodi iz History of Joseph Smith, Poslanik)
Joseph Smith Prva vizija bila nepoznata LDS izjave
(1832) Joseph Smith je rukom pisani nalog Prve Vision 

(1834-1835) prvi put objavljena viziju Joseph Smith (koji sadrži elemente 1838 LDS "Službeni" Prvi Vision priče) ● (1842) Joseph Smith Sacred Grove račun - "Službeni LDS Prvi Vision račun" - također naći u Smitha 1838 Povijest 

5. The Angel i Gold Tablice
6. Cumorah pećina - Cameron J. Packer
7. Joseph Knight sjećanje Early History Mormona
8. Knjiga Mormona Printing aranžmana i Istorija
9. Trouble With Martin Harris (znači nadahnute citati o Martin Harris uzeti uglavnom iz LDS izvorni materijal)

10. Uvod - Richard Bushman

 

International Članci:

11. LDS Sveštenstva Lie / Mit

12. LDS (Mormon) Golden Ploče Stories

13. Joseph Smith Lied