LDS_svećeništvo (Croatian)

Početna stranica   kršćanski Članci   JW Članci   LDS serije   Katolička   SDA   Kontakt   Donacija stranice

LDS svećeništvo Lie / Mit - Rich Kelsey

Kolob

 

Napomena: ja preveo ovaj članak pomoću Google Prevoditelj, provjerite citati s engleskom verzijom; Također, ako bi stalo da bi poboljšali prijevod, molimo vas e-mail globalevangelism@msn.com - Pozornost Rich Kelsey.

Čudo Rad i Wonder?   

U jednom trenutku, Joseph Smith je počela priča priču o Ivanu Krstitelju, koji je sada anđeo, pojavljuju mu i Oliver Cowdery, te ih uredivši u Aronovo svećeništvo:

"Glasnik koji nas je posjetio ovom prilikom i dodijelio ovu [Aronovo svećeništvo] na nas, rekao je da mu je ime bilo Ivan, ista koja se zove Ivan Krstitelj u Novom zavjetu, te da je djelovao pod vodstvom Petra, Jakova i Ivan, koji je održan ključeve svećeništva Melkisedekovu, koji svećeništva, kazao je, u dogledno vrijeme se prenijeti na nas ... Bilo je petnaestoga dana mjeseca svibnja, 1829., da smo bili zaređen pod ruku ovo Glasnik, i krsti. (Joseph Smith 1838 Povijest, 2:72)

Iako je Smith tvrdi ovaj događaj dogodio 1829. godine, ne postoji evidencija o tome tijekom formativnih godina Crkve.  Prva objava napomenuti da Aronovo i / ili Melkizedek svećeništvo su uredi se prenijeti na članove,

"U crkvi"

nalazi se u poglavlju III u 1835. Nauk i savezi:

"Postoje, u crkvi, dva svećenstvo, i to: Melkisedek, a Aronovom, uključujući levitskog svećenika-hauba Zašto se prvo zove melkizedeških svećeništvo, jer je Melkisedek bio tako velik veliki svećenik:. Prije njegova danom zvao sveto svećenstvo, po nalogu Sina Božjega, ali iz poštovanja ili naklonosti ime Vrhovnog Bića, kako bi se izbjeglo previše često ponavljanje njegovo ime, da, crkva, u drevnim danima, pozvao da . svećenstvo nakon Melkisedekovu, ili Melkizedeškom svećeništva (1835 Nauk i savezi 82 p -. vidjeli izvorni dokument)

Danas LDS Crkva touts obnovu svećeništva kao temeljni nastave. Ipak, pojam svećeništvo ne može se naći u knjizi 1833 zapovijedi; koji je bio preteča na Nauk i savezi, n bilo moguće priča Ivana Krstitelja pojavljuju Josephu Smithu i / ili Oliver Cowdery:

"Važni detalji koji nedostaju iz 'punu povijest' 1834 isto tako nedostaju iz Knjige zapovijedi 1833. godine student bi očekivati ​​da će pronaći sve podatke o obnovi u ovom prvom dragocjen set 65 objava, datumi koji je obuhvatio darivanja dvije svećenstvo, ali su upadljivo odsutni .... Poznate otkrića o svećeništvu u Nauk i savezi prije navedenim, sekcije 2 i 13, su nestali, a Poglavlje 28 ne daje naznaku obnove koji , ako je stvarna, bio poznat po četiri godine. Više od četiri stotine riječi dodaje ovom otkrivenju kolovoz 1829 u Poglavlju 27. Nauk i savezi, od dodataka uključiti imena nebeskih posjetitelja i dva odvojena ređenja. Knjiga od zapovijedi daje dužnosti staraca, svećenika, učitelja i đakoni, a odnosi se Josipa apostolskog poziva, ali nema spomena o Melkizedekovu svećeništva, velikog svećenika, sedamdesetih, veliki svećenici, niti visoke zastupnika. Ove riječi su kasnije umetnuti u objavi o organizaciji Crkve i vlasti travnja, 1830, što ga čini se da su poznati na taj datum, ali oni se ne pojavljuju na izvornom, Poglavlje 24 Knjige zapovijedi tri godine kasnije. Slične interpolacije su u objavama poznat kao odjeljcima 42 i 68 "(probleme u mormonskoj tekst, po Lamar Petersen, str. 7-8).

1833 Knjiga sadrži zapovijedi prva 65 objava Josipovim Smitha, koja datira od srpnja 1828. do rujna 1831. T on otkrića iz Knjige zapovijedi su ponovno objavljenog u Nauk i savezi. Počevši s četvrtog izdanja u 1876. dodatno objava je umetnut između otkrivenja # 1 i # 2: 

1833 knjiga Commandments 

Poglavlje I.

Harkenova, O narode moj crkve, veli glas onoga koji živi na visokoj, a čije su oči uprte u svim ljudima ....

 

  ? ◄

 

? ◄

 

? ◄

 

? ◄

 

Poglavlje II

Radovi, i dizajna, a svrha Boga, ne može biti frustriran, niti mogu propasti, jer Bog ne izlazi idu krivim stazama ...

2012 Nauk i savezi

Odjeljak 1

1. Slušaj, narode moj crkve, govori glas onoga koji živi na visokoj, a čije su oči uprte u svim ljudima ....

========================================

 Odjeljak 2

1 Evo, ja ću otkriti vama svećeništvo, rukom Ilije proroka, prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji.

I on će posaditi u srcima djece obećanje ocima, i srcima djece moraju obratiti svojim ocima.

3.  Ako se ne tako, cijela zemlja će biti potpuno izgubljeno na njegov dolazak.

========================================

Odjeljak 3

1. Radovi, i dizajna, a svrha Boga, ne može biti frustriran, niti mogu doći do ništa.

2. Za Boga ne uviđa hodati u krivim stazama ...

Moglo bi se pitati je li objava spomena svećeništvo treba s pravom ima svoje mjesto među temeljni rad Crkve? e Dok rješavanju ovog problema, znanstvenici iz Brigham Young University precizirao:

"Detalji sanacija Aronovom svećeništva, uključujući Ivana Krstitelja uloge u slučaju, bili su rijetko, ako ikad dijelio prije 1832 ..." (Svećenički Obnova dokumenti, Brian P. Cannon i BYU studije osoblja, BYU studije 35. nema . 4, 1995-1996, str. 164)

Možemo dobiti neke ideje o tome kada je to svećeništvo doktrina je dijelio s Crkvom usporedbom Josepha Smitha 1838 povijest, sa svojim 1832-1833 prijevodu starozavjetne Malahija: 

Joseph Smith-Povijest 1838

Vol. 1

38 I opet, on [Anđeo Moroni] citirao peti stih ovako: 

Evo, ja ću otkriti vama svećeništvo, na ruke Ilije proroka, prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji.

39 On je također citirao sljedeći stih drugačije:

A on će posaditi u srcima djece obećanja dana ocima, i srcima djece moraju obratiti svojim ocima. Da nije bilo tako, cijela zemlja će biti potpuno izgubljeno na njegov dolazak. (Joseph Smith-Povijest 1: 38-39)

Joseph Smith Translation  1832-33

Malachi Poglavlje 4

 

5 "Evo, poslat ću vam proroka Iliju prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji; 

 

6 I on će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova svojim ocima, da ne dođem i ne udarim prokletstvom zemlju. 

Citat iz Smitha 1838 Povijest spominje svećeništva. Ipak, u JST, nema spomena o svećeništvu. Dakle, čini se svećeništvo doktrina uvedena je negdje između 1832 i 1838. Jedna stvar je sigurna, Povijest 1838 sročen je isti kao i objave u pitanju:

Joseph Smith-Povijest 1838

Vol. 1

38 I opet, on [Anđeo Moroni] citirao peti stih ovako: 

Evo, ja ću otkriti vama svećeništvo, na ruke Ilije proroka, prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji.

39 On je također citirao sljedeći stih drugačije:

A on će posaditi u srcima djece obećanja dana ocima, i srcima djece moraju obratiti svojim ocima. Da nije bilo tako, cijela zemlja će biti potpuno izgubljeno na njegov dolazak. (Joseph Smith-Povijest 1: 38-39)

2012 Nauk i savezi

Odjeljak 2

 

1 Evo, ja ću otkriti vama svećeništvo, rukom Ilije proroka, prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji.

 

I on će posaditi u srcima djece obećanje ocima, i srcima djece moraju obratiti svojim ocima.

3.  Ako se ne tako, cijela zemlja će biti potpuno izgubljeno na njegov dolazak. 

Ako svećeništvo nije uveden do godinu dana ili više nakon formiranja Crkve, to bi poništiti LDS doktrinu [1]   koji tvrdi da je prava Crkva nije mogla biti uspostavljena do svećeništvo prva je obnovljena. Na tu temu, David Whitmer, koji je bio svjedok [2] do početka povijesti mormon, napisao je:

"Ova stvar dva reda svećeništva u Crkvi Kristovoj, i linearnom svećeništva starog zakona bude u crkvi, sve je nastao u umu Sydney Rigdon. On je objasnio ove stvari brata Josipa na svoj ​​način, iz stare Sveto pismo, i dobio brata Josipa raspitati, itd On će pitati, a što je za usta progovoriti otkrića baš kao što su to fiksne u njihovim srcima. Kao što sam rekao prije, u skladu sa željama srca, inspiracija dolazi, ali to može biti duh čovjeka koji ga daje .... To je način na Visoki Svećenici i 'svećenstvo', kako ga imate, uveden je u crkvi Krista gotovo dvije godine nakon njegovog početka -i nakon što smo imali kršten i potvrđen oko dvije tisuće duša u Crkvu "(An Adresa svim vjernicima u Kristu, David Whitmer, str. 64).

Na temelju dokaza, jasno je da su uvedeni su LDS doktrine oba Aronovom i Melkizedeškom svećeništva [3] u Crkvu oko dvije godine nakon njenog formiranja, a zatim backdated da se pojavi kao da su poznati od početka.

Zaključak:

1. Priča o svećeništvu biti obnovljena 1829. godine, ne samo da nema provjerljivih rekord; zapisi koji postoje zanijekati svoj ​​legitimitet.

 


Napomena: Sljedeći linkovi će vas odvesti do članaka na engleskom jeziku; Međutim, postoji gumb Google prevesti na vrhu članaka koji se mogu koristiti za prevođenje članke u drugim jezicima:

LDS (Mormon) Serija:

Mormonove knjige
Josepha Smitha Prvo vizija
Josephu Smithu na suđenje
one tajanstvene zlatne pločice
pada mormonizma
Mojsijevoj knjizi promjena / anakronizmima
Još jedan zavjet Isusa Krista
Što reći mormona na vratima
propovijedali Moju Evanđelje - Vodič za Misionar usluga
kućnu obiteljsku večer Lekcija 1
■   Očaravanja - Magic i novac za iskop

Podstranice u LDS (mormonske) Serija

1. Joseph Smith je "dobio Ploče?"
2. Joseph Smith Money kopanja račune: 

Joseph Smith Novac kopanje računi (Main Page)
Willard Chase računa o zlatnim pločama
Fayette Lapham račun zlatnim pločama
Peter Ingersoll račun Smitha novca kopanje Povijest
amboy Journal <Krvarenje Duh račun
Intervju s Martinom Harris u Tiffanyja Mjesečno 1859

3. Joseph Smith 1826 Staklo potrazi Suđenje Svjedočanstva / rekordi:

1826 Suđenje Svjedočanstva  (Glavna stranica)
AW Benton račun
biskup Tuttle račun
WD Purple račun
nove dokaze i nove teškoće
Bill of Justice
LDS Računi
Statuta

4. Josip Smith Prvo Vision računi: 

Prvi Vision računi (Main Page)
1823 Spavaća soba Vizija / Dream računa (osamnaest računi iz 1820.-1840 ...)
Spavaća soba vizija računa - "Službeni verzija" (Izvadci iz povijesti Josepha Smitha, proroka)
Josipu Smith Prvo vizija bila nepoznata LDS izjave
(1832) Josepha Smitha rukom pisani izvještaj o prvom Vision

(1834-1835) Josepha Smitha prvi put objavljena vizija (koji sadrži elemente 1838. LDS "Službeni" priča Prvo Vision)

(1842.) Josepha Smitha Sveto Grove račun - "Službeni LDS Prvo Vision računa" - također naći u Smitha 1838 Povijest 

5. Angel i zlatnim pločama
6. Cumorah pećina - Cameron J. Packer
7. Josepha Knight sjeća Rano mormonska Povijest
8. Knjiga Mormona Tisak aranžmana i povijest
9. Problem s Martin Harris (znači duhovit citati o Martin Harris uzeti uglavnom iz LDS izvor materijala)
10. Uvod - Richard bušman 

11. Mormonizam je laž / Joseph Smith je prijevara / LDS Crkva nije istina

  

Bilješke:

[1] "... Petar, Jakov i Ivan, apostoli Gospodina Isusa Krista, prenosi na Josepha Smitha i Olivera Cowdery Melkisedek svećeništva, uključujući i svetim apostolske kao što je obećao Ivana Krstitelja, koji im je dao potrebne ovlasti organizirati Crkva i Kraljevstvo Božje na zemlji u ovoj rasporedbi. Prema tome, Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana organiziran je sa šest članova u Fayette, Seneca County, New York, šestoga dana travnja, 1830. " (Čudo Rad i Wonder, Legrand Richards, p.83, 1976)  

Također,  

"U ovom, moderna crkva Krista, svećenstvo je strukturirana u nekoliko različitih faza ili uredima. Prvi stupanj autoriteta naziva Aronovo svećeništvo, nakon Arona Starog zavjeta. Ljudi koji imaju ovaj stupanj su u uredu đakon, učitelj ili svećenik, progresivno. cjelovitost božanske vlasti je dao u obliku Melkizedeškom svećeništva, a ima urede uključujući bazge, velikog svećenika, sedamdeset i apostola. Ti različiti uredi nalaze se u mjestu, tako da pojedinac nositelj svećeništvo Možete pronaći osobni rast i razvoj kao što je on obavlja povećanje dužnosti i usluga za drugima na organizirani način. " (Svećeništvo tijelo, Mormon.org, 2012.) 

[2] "David Whitmer, poput Josepha Smitha, Lucy Mack Smith, Oliver Cowdery i Martin Harris, je uvelike utjecao naše percepcije Mormonove početaka. Intervju na više od pedeset puta, Whitmer vezane iznova i iznova ono što je znao o dolasku naprijed od Mormonove knjige, u organizaciji crkve, i njegovo iskustvo kao svjedok restauracije. " (David Whitmer i Oblikovanje svetaca posljednjih dana povijesti, Kenneth W. Godfrey, Provo, Utah: Maxwell Institut) 

[3]  "Braćo, to je svečana izrugivanje pred Bogom kako bi uspostavili u ovom važnom uredu crkva to-day od kojih je Krist jedini je dostojan. Ured Stariji je govorio sve do Novoga zavjeta kao u crkvi, ali niti jedan visoki svećenik, onda naravno nisu imali velikih svećenika u crkvi na istoku kontinenta.

Sada Braćo, kad oni nisu imali velikih svećenika u crkvi Krista stari, i nitko u crkvi Krista u ovim posljednjim danima dok gotovo dvije godine nakon njegovog početka - kada su vođe počeli besciljno u zabludi, prisjećajući činjenicu Objava se mijenja dvije godine nakon što je dobila uključiti velike svećenike, uzimanje tih stvari u obzir, kako to da svatko može reći da je Ured visokog svećenika trebao biti u crkvi Krista do danas? Mogu račun za to samo na temelju vaše duhovne sljepoće. Ovo pitanje je tako jasno i samorazumljivo da bi tko trebao vidjeti i razumjeti ga. Braćo, tvoja sljepoća mora biti totalna sljepoća. Neka Bog smiluje ti je moja molitva.

Ni u kojem mjestu u riječi Božje ne stoji da je starješina je po redu Melkisedekovu, ili nakon nalogu Melkisedekovu svećeništva. Stariji je po redu Krista. To pitanje 'svećenstva', još od dana Sydney Rigdon, bio je veliki hobi i kamena spoticanja od svetaca posljednjih dana."(Adresa za sve vjernike u Kristu, David Whitmer, str. 64)

 

Joseph Smith lagao, LDS svećeništvo, laž, Ivan Krstitelj, mit, Mormon